Newsroom

Newsroom

Όταν η Angelina Jolie πρόσφερε τον εαυτό της ως "δόλωμα" για να πιαστεί ο πιο διαβότητος πολέμαρχος της Ουγκάντας

Η Angelina Jolie είναι γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δράση. Είναι από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες στο Χόλιγουντ και φυσικά ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

59dcb3741dc52449078b459c

Κάτι όμως που λίγοι γνώριζαν είναι πως η δημοφιλής ηθοποιός είχε προσφερθεί να παίξει το «δόλωμα» προκειμένου να συλληφθεί ο πιο διαβόητος πολέμαρχος της Ουγκάντας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η Angelina Jolie είχε συμφωνήσει να παίξει το ρόλο του «τυριού» στη φάκα που ετοίμαζαν οι αρχές για να συλλάβουν τον Joseph Kony, έναν από τους πιο περιβόητους καταζητούμενους κακοποιούς στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Moreno Ocampo, ο τότε πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είχε προσπαθήσει να πείσει την Angelina Jolie να «κάνει τη δουλειά».

Το σχέδιο ήταν απλό και φέρεται να το είχε σκεφτεί η ίδια η Angelina Jolie. Σύμφωνα με αυτό, η γνωστή ηθοποιός θα ταξίδευε μαζί με τον Moreno Ocampo αλλά και μια ομάδα των αμερικανών ειδικών δυνάμεων στην Αφρική.

Εκεί, θα προσκαλούσε τον πολέμαρχο σε δείπνο. Κάπου στη διάρκειά του, θα συλλάμβαναν τον περιβόητο καταζητούμενο. «Ξεχάστε τις άλλες celebrities. Η Jolie είναι η καταλληλότερη. Θέλει να συλλάβει τον Kony. Είναι έτοιμη. Πιθανόν και ο Brad να τη στηρίξει (τότε ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Pitt)» φέρεται, σύμφωνα με τις διαρροές που έγιναν στο Mediapart και δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά από τις Sunday Times, ο Moreno Ocampo.

Τελικά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ καθώς το 2012 ο Moreno Ocampo έπαψε να είναι επικεφαλής του ICC. Ο Joseph Kony εξακολουθεί να καταζητείται.

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…