Ντοπαρισμένη η Δεβετζή στο Πεκίνο!

Νέο κρούσμα ντοπαρίσματος για τον ελληνικό αθλητισμό και την Πηγή Δεβετζή!

57e6cac21dc5246b3c8b4606

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», το δείγμα της Πηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αποθηκεύσει τα δείγματα όλων των αθλητών και τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε τον επανέλεγχό τους. Ο νέος κανονισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επιβάλει όλα τα δείγματα ούρων και αίματος των αθλητών από τις μεγάλες διοργανώσεις να ψύχονται και να παραμένουν στην κατάψυξη για οκτώ χρόνια ώστε μετά να ελέγχονται εκ νέου, με νέες τεχνολογίες.

Η Πηγή Δεβετζή, είχε βρεθεί θετική σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ τον Νοέμβριο του 2007, ενώ τώρα αποκαλύπτεται ότι βρέθηκε θετική και την επόμενη χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αυτή η εξέλιξη πιθανότατα θα οδηγήσει στην απώλεια του χάλκινου μεταλλίου που είχε κατακτήσει στους Αγώνες.

Η Ολυμπιονίκης του τριπλούν είχε τιμωρηθεί από την IAAF με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς δεν έδωσε το παρών σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Η υπόθεση είχε παγώσει τότε από τον ΣΕΓΑΣ καθώς η Δεβετζή ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, ωστόσο η IAAF συνέχισε την έρευνα και προχώρησε σε τιμωρία.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της πλευράς της 40χρονης πλέον Πηγής Δεβετζή, καθώς υπάρχει και η πιθανότητα να επιλεχθεί η δικαστική οδός και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη