Ντοκουμέντο: Ο Βγενόπουλος εκπρόσωπος του Ζολώτα τον οποίο δεν…γνώριζε

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όχι μόνο γνώριζε τον εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στον οποίο η Τράπεζά του είχε δώσει θαλασσοδάνειο 700 εκατομμύρια, αλλά εκπροσωπούσε και όλες τις offshore εταιρείες του, στις Γενικές Συνελεύσεις της MIG.

57a5e2cf1dc524d3178b52c9

Από τη στιγμή που οι Εισαγγελικές Αρχές της Κύπρου, άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση του χρηματισμού του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου από το Ζολώτα το 2007, διατυπώθηκαν υπόνοιες πως ο Ζολώτας ήταν ο αχυράνθρωπος του Βγενόπουλου και ο χρηματισμός έγινε από τον ίδιο προκειμένου να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα, χωρίς ελέγχους των κεφαλαίων του. Στις 25 Ιουλίου οι Κυπριακές Αρχές άσκησαν δίωξη στο Βγενόπουλο για τη συμμετοχή του στο χρηματισμό. Ουσιαστικά δηλαδή στοιχειοθέτησαν όπως υποστηρίζουν, τη σχέση Βγενόπουλου-Ζολώτα.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αρνήθηκε πως γνώριζε το Ζολώτα. Σε συνέντευξή του μάλιστα στο ΡΙΚ στις 24 Μαίου 2014, απέδωσε σε συκοφαντίες όσα λέγονται για σχέσεις του με το Ζολώτα, τον οποίο είδε σε μια συνάντηση για τον Παναθηναικό. Είπε συγκεκριμένα: «τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα για πρώτη φορά το 2008 με αφορμή κάποια συμμετοχή και των δύο σε μία αύξηση μετοχικού του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά η δυσφήμιση συνεχίζεται και συνεχίζεται και μου έχει δημιουργήσει στην Κύπρο αν θέλετε μία εγκληματική προσωπικότητα, όταν ο άνθρωπος αυτός μέσω του Ζολώτα υποτίθεται έχει δωροδοκήσει κόμματα ποιος ξέρει τι πήρε σαν αντάλλαγμα όποτε όταν κάποιος πιστεύει αυτό μετά είναι και πιο εύκολο να πιστέψει και άλλες συκοφαντίες»

Το HOT DOC αποκάλυψε πως ο Βγενόπουλος ήταν συνέταιρος του Ζολώτα στις επίσης δανειοδοτημένες εταιρείες από την Τράπεζά του, IRF και GIT, αλλά στη δίκη με τον Κώστα Βαξεβάνη, ο Βγενόπουλος επανέλαβε πως δεν τον γνώριζε απαραίτητα επειδή ήταν σε κοινές εταιρείες.

Η άρνηση Βγενόπουλου, ήταν ένα από τα πολλά ψέματα που είπε στο δικαστήριο. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης Μετόχων της MIG, την 21η Μαϊου 2010, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκπροσωπεί 4 τουλάχιστον γνωστές offshore εταιρείες του Μιχάλη Ζολώτα αφού καταγράφεται στα πρακτικά ως «παριστάμενος Μέτοχος/Αντιπρόσωπος» τους. Εκτός και αν δεν είναι Αντιπρόσωπος αλλά ο ίδιος Μέτοχος των εταιρειών αυτών του Ζολώτα. Πρόκειται για τις εταιρείες Anemi, Callas Enterprises, NewBorn και Tsofli.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος, στην ίδια συνέλευση, φαίνεται να εκπροσωπεί και το μεγάλο όγκο offshore εταιρειών, αγνώστων ιδιοκτητών, οι οποίες έχουν μετοχές της MIG αλλά και πολλούς από αυτούς που δανειοδοτήθηκαν από την Τράπεζα συμφερόντων του, για να πάρουν μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, παρότι οι ίδιοι είναι γνωστοί και ισχυροί επιχειρηματίες. Ανάμεσα σε αυτούς που εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο Βγενόπουλο και δίνουν εν λευκώ την εξουσιοδότηση να χειριστεί τις μετοχές τους στη MIG, είναι και ο Κώστας Γιαννίκος του ALTER





Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη