Λίντσαραν τον δολοφόνο της Δώρας έξω από τα δικαστήρια: "Αλήτη, δολοφόνε, ξεφτίλα, έφαγες το κορίτσι"

Ένταση επικράτησε σήμερα έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων αφού οι γονείς και τα αδέρφια της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους αντικρίζοντας τον δολοφόνο της κόρης τους ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

5a02e83e1dc52403548b456d

Μόλις τον είδαν να βγαίνει από τα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικών όρμησαν επάνω του μαζί με άλλους πολίτες και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν. 

«Αλήτη, δολοφόνε, ξεφτίλα, έφαγες το κορίτσι» του φώναζε ο κόσμος. 

Την ίδια ώρα η μητέρα, η οποία λιποθύμησε στο γραφείο του ανακριτή, φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποίος έλεγε συνεχώς: «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Οι αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και τον γλίτωσαν τελευταία στιγμή από το λιντσάρισμα. Όταν κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν οι γονείς της Δώρας, αλλά και πολίτες άρχισαν να χτυπούν το αυτοκίνητο της ασφάλειας, ενώ κάποιοι πετούσαν και μπουκάλια.

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη


Ο αδερφός και η μητέρα της Δώρας


Νωρίτερα, όταν ο 58χρονος προσήλθε στα δικαστήρια στις 11 το πρωί δέχθηκε και πάλι επίθεση τόσο από το πλήθος όσο και από τον πατέρα της Δώρας, Κώστα Ζέμπερη ο οποίος έτρεξε προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις φωνάζοντας «Πείτε μου ποιος είναι να τον σκοτώσω! Ποιός είναι! Μου σκότωσες το παιδί!» ενώ ο κόσμος πλάι του έβριζε τον 58χρονο αποκαλώντας τον «ξεφτίλα» και «αλήτη».

Οι αστυνομικοί πήραν κατά μέρος τον πατέρα ώστε να αποτρέψουν τυχόν επίθεση προς τον δολοφόνο, τον οποίο έβαλαν τρέχοντας μέσα στο κτήριο της Ευελπίδων.

Ο πατέρας της 32χρονης Δώρας



Τι είπε στην ομολογία τους ο 58χρονος

Η άρνηση της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη να δώσει το κινητό της ήταν η αιτία της σφαγής της με 14 μαχαιριές, σύμφωνα με την ομολογία του 58χρονου τοξικομανούς δράστη.

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη χτυπάω. Φοβήθηκα μη με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα το μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ο δράστης της άγριας δολοφονίας ο οποίος πούλησε το κινητό της Δώρας για 20 ευρώ.

Ο 58χρονος είχε πάρε- δώσε με τις αρχές αφού φαίνεται πως έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, δεν σταμάτησε να έχει σχέση με την παρανομία αρπάζοντας ακόμη και γυναικείες τσάντες. Το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου πήγε στο νεκροταφείο αποφασισμένος να ληστέψει κάποια ανυπεράσπιστη γυναίκα προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια χρήματα για τη δόση του. Αφού βρήκε την Δώρα Ζέμπερη πάνω από τον τάφο του αγαπημένου της φίλου της επιτέθηκε για να της αρπάξει την τσάντα και όταν η κοπέλα αντέδρασε όρμησε και με το μαχαίρι την σκότωσε με 14 μαχαιριές. Αμέσως μετά τη δολοφονία, πήρε το παπάκι που είχε παρκάρει στο σταθμό του ηλεκτρικού και κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια όπου και το πούλησε.



Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έφθασαν στα ίχνη του δολοφόνου αναζητώντας αρχικά το στίγμα του κινητού της άτυχης κοπέλας και στη συνέχεια υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αρχικά διαπίστωσαν ότι το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας, περίπου 15 λεπτά μετά τη δολοφονία της, έκλεισε, δίνοντας το τελευταίο του στίγμα σε κεραία εκπομπής της Ομόνοιας.

Από την αναζήτηση οπτικού υλικού στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το νεκροταφείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν θολές εικόνες ύποπτου δράστη. Παράλληλα, ξεκίνησε το αστυνομικό «σαφάρι» των αστυνομικών σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων στην Ομόνοια. Έφθασαν στο κατώφλι καταστήματος στην οδό Μενάνδρου όπου ο δράστης επιχείρησε να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Το κατάστημα διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε καταγράψει το δολοφόνο, με τους αστυνομικούς να έχουν πλέον την εικόνα του και ουσιαστικά και την ταυτότητά του. Έπειτα ξεκίνησε η αναζήτηση για τον εντοπισμό του, κάτι που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, και λίγο αργότερα ο δράστης ομολογούσε την πράξη του.



Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

6182087

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του…

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Τσεκο΄θρι

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Ο 51χρονος άνδρας όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε εκ νέου με ένα μικρότερο…