Φτιάξε το παζλ, μπορείς

Να παραθέσουμε μερικά γεγονότα. Μόνο γεγονότα χωρίς σχόλια. Ας βάλουμε κάτω τα κομμάτια του παζλ που είναι σκόρπια δεξιά, αριστερά και ας επιχειρήσει ο καθένας να συνθέσει το παζλ.

57e3b4351dc524703f8b46f9

Του Κώστα Βαξεβάνη

1. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη μάχη επιχειρηματιών με την κυβέρνηση, που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Οι χαμένοι από το διαγωνισμό, οι οποίοι συνεχίζουν να ελέγχουν τον Τύπο, δίνουν προς την κοινωνία την εικόνα πως η κυβέρνηση, επιχειρεί να βάλει στο τηλεοπτικό τοπίο τους δικούς της και μάλιστα παράνομα. Αυτό προφανώς είναι κάτι που τους συμφέρει.

2. Το επιχείρημα πως ο διαγωνισμός προωθείται για να πάρουν τηλεοπτική άδεια οι ευνοούμενοι της κυβέρνησης, υπήρχε και πριν το διαγωνισμό, αλλά τελικώς άδεια πήρε πρώτος απ’ όλους ο άσπονδος φίλος της κυβέρνησης Αλαφούζος, ενώ τον διαγωνισμό νομιμοποίησαν όλοι οι παλιοί καναλάρχες με τη συμμετοχή τους.

3. Σε αυτό το διαγωνισμό, ο Βαρδινογιάννης πρόσφερε το τραγικά μικρό ποσό των 18 εκατομμυρίων για να αποκτήσει άδεια για το STAR και 13 εκατομμύρια για τηλεοπτική άδεια μέσω άλλης Κυπριακής εταιρείας. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του έδιναν δεκάδες εκατομμύρια. Επέλεξε δηλαδή πρακτικά ο ίδιος να μείνει εκτός αδειών και να αφήσει άνεργο κόσμο, πέρα από αυτόν του Mega το οποίο άφησαν να καταρρεύσει χωρίς να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να πληρώσουν τα δάνεια.

4. Στο διαγωνισμό αυτό πήρε μέρος και ο Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Όχι ο Χρήστος Καλογρίτσας τον οποίο έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο τα κανάλια.

5. Το σύνολο αυτών που κατηγορούν τον (όποιο) Καλογρίτσα για προβληματικό πόθεν έσχες ή μεγάλα δάνεια, έχει προβληματικά δάνεια, ή δάνεια που οι συμβάσεις τους μπάζουν από παντού. Για παράδειγμα, οι εκδότες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, φαίνεται να έχουν πάρει δάνειο από την Πειραιώς, για να αγοράσουν τις μετοχές του Μπόμπολα στο Πρώτο Θέμα, με ενέχυρο τον τίτλο που δεν τους ανήκε εξ ολοκλήρου, ενώ αποπληρώνουν το δάνειο με… διαφήμιση Πειραιώς. Ως σήμερα δεν το έχουν διαψεύσει.

6. Το βοσκοτόπι Καλογρίτσα έχει αποτιμηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, με 100 εκατομμύρια ευρώ. Την αξία αυτή αμφισβητεί το STAR επίσης συμφερόντων Βαρδινογιάννη. Επί Σαμαρά η έκταση αυτή εμφανιζόταν ως πρότυπο επένδυσης fast track αξίας 750 εκατομμυρίων ευρώ.

7. Ο Καλογρίτσας, ήταν συνέταιρος του Τάκη Θεοδωρικάκου στην εταιρεία GPO. Ο Θεοδωρικάκος είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά δεν τρέχει κάστανο.

8. Ο Αλαφούζος ο οποίος σηκώνει το βάρος των επιθέσεων στον Καλογρίτσα, ελέγχεται ο ίδιος για μαύρο χρήμα , αφού οι καταθέσεις του είναι 20 εκατομμύρια πάνω από τα ποσά που δικαιολογεί το Πόθεν Έσχες.

9. Ο Αλαφούζος σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (δεν έχει διαψευστεί) εμφανίζει πρόβλημα στο Πόθεν Έσχες για την άδεια, αφού μία δική του εταιρεία χρηματοδοτεί την εταιρεία που διεκδικεί την άδεια.

10. Ο Όμιλος ΑΝΤ1, «λύνει» προβλήματα του Πόθεν Έσχες με δάνεια από μια κυπριακή offshore εταιρεία.

11. Στον πόλεμο για τις άδειες, μπήκε στο προσκήνιο η Τράπεζα Αττικής γιατί σύμφωνα με τους καναλάρχες έδωσε αμαρτωλά θαλασσοδάνεια στον Καλογρίτσα. Η Τράπεζα ωστόσο δήλωσε πως όλα τα δάνεια του Ομίλου Καλογρίτσα είναι υπερκαλυμμένα και εξυπηρετούμενα.

12. Το πόρισμα της ΤτΕ που αφορά την Τράπεζα Αττικής, δεν αναφέρεται σε ονόματα δανειοληπτών, αλλά οι μιντιάρχες γράφουν για όνομα και όχι ονόματα, αυτό του Καλογρίτσα.

13. Παρ’ όλα αυτά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει από την Τράπεζα Αττικής 13 εκατομμύρια ευρώ δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούν, φυσικά χωρίς πραγματικές εγγυήσεις.

14. Τα δάνεια Καλογρίτσα, όσα και αν είναι, καλυμμένα ή ακάλυπτα, εξυπηρετούμενα ή μη δόθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με ευθύνη ελέγχου από τον Στουρνάρα ως Διοικητή της ΤτΕ

15. Η Τράπεζα Αττικής είναι η μοναδική μη συστημική Τράπεζα, δηλαδή η μόνη ελληνική Τράπεζα, πράγμα το οποίο δεν αρέσει σε πολλούς και μάλλον στον Στουρνάρα. Γύρω από την Αττικής υπάρχουν 4 συστημικές τράπεζες γεμάτες με θαλασσοδάνεια για τις οποίες ο Στουρνάρας, ούτε τα media φυσικά, δεν λένε κουβέντα.

16. Το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι πως σε αυτή την υπόθεση με την Αττικής, πρωτοστατεί με διαρροές ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ξεπερνά συνεχώς το θεσμικό του ρόλο και αντιστρατεύεται την κυβέρνηση, φτάνοντας σε σημείο να συμμετέχει σε μυστικούς δείπνους με το Σημίτη, θέλοντας να γίνει «από υπάλληλος πρωθυπουργός» όπως είπε ο ομοτράπεζος του Τραπεζίτη, Θεόδωρος Πάγκαλος.

17. Ο Γιάννης Στουρνάρας, αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς η σύζυγός του (όπως αποκαλύπτει το HOT DOC που μόλις κυκλοφόρησε) πρέπει να ελεγχθεί για τις συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραφε με το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους Επιθεωρητές παράνομες. Οι Εισαγγελείς έκαναν έφοδο στην εταιρεία της και αμέσως μετά ο Στουρνάρας άρχιζε να βάζει βέτο για την Αττικής.

Αυτά είναι τα κομμάτια του παζλ. Φτιάξτε λοιπόν την τελική εικόνα και συγκρίνετε τη το βράδυ με ένα δελτίο ειδήσεων, των αθώων και ενάρετων καναλιών που όπως πάντα, λένε την αλήθεια. Με κυριότερη αυτή πως οι «Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους» και όχι τα κανάλια τους.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…