Newsroom

Newsroom

Ένταση στη Βουλή κατά την ομιλία Σαμαρά – Γιατί του φώναξαν "το παραχέσατε"

Μια φωνή από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

5a8dc7261dc52473228b458d

Όλα συνέβησαν όταν ο πρώην πρωθυπουργός, ξεφεύγοντας από την ουσία της υπόθεσης μίλησε για «το άνοιγμα των συνόρων» από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και αποκάλεσε τους δυστυχείς πρόσφυγες που έφταναν κατά κύματα στην Ελλάδα «λαθρομετανάστες».

Η λέξη αυτή εξόργισε προφανώς κάποιον βουλευτή ο οποίος από τα έδρανα φώναξε στον κ. Σαμαρά «το παραχέσατε» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να φωνάζει στον βουλευτή να πει δυνατότερα τη λέξη που χρησιμοποίησε «αν είναι άντρας».

Τότε παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο Νίκος Βούτσης έκανε αυστηρή παρατήρηση στον βουλευτή και ζήτησε να διαγραφεί η εν λόγω φράση από τα πρακτικά.

Είναι πάντως παράδοξο το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ενοχλήθηκε από μια πράγματι αμετροεπέστατη και απαράδεκτη φράση που του απηύθηνε συνάδελφός του βουλευτής, την ίδια στιγμή που δίχως κανέναν δισταγμό αποκαλούσε περίπου ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες «λαθραίους».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη