Τηλεφωνικές επικοινωνίες πρωθυπουργού με Γιούνκερ, Ολάντ, Ντράγκι και Λαγκάρντ ενόψει Συνόδου Κορυφής

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Το πρωί της Τρίτης ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης. 

a tsipras fone

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Το πρωί της Τρίτης ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης. Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας Τσίπρα-Ντράγκι, ήταν θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών, όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας έθεσε στον Μάριο Ντράγκι το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με την Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, την οποία επικαλείται το Bloomberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσφερε στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, ενώ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς τη χώρα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν και η πορεία των διαπραγματεύσεων και η ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα την Δευτέρα, η Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι «το ΔΝΤ λαμβάνει υπ’ όψιν το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν αυτό μας ζητηθεί».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, ενόψει της κρίσιμης αυριανής Συνόδου Κορυφής.

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…