Newsroom

Newsroom

Άπονη Ζωή

γράφει ο Φέλιξ

konstantopoyloy 3

γράφει ο Φέλιξ

Ας πάρουμε ένα-ένα τα πραγματικά γεγονότα. Χθες, μια σημαντική μέρα για την ελληνική διαπραγμάτευση, πρώτο θέμα στο site iefimerida, ολόκληρη την ημέρα (παρά την ιντερνετική λογική που θέλει το πρώτο θέμα να ανανεώνεται συνεχώς) ήταν η “υπόθεση λάστιχο” με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το θέμα παραμένει ψηλά και σήμερα με τίτλο “Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: πάρε μου το αφεντικό σου τηλέφωνο να σε απολύσει τώρα (ηχητικό)”.

Κάποιος ο οποίος δεν είναι συχνός αναγνώστης του συγκεκριμένου site, δεν γνωρίζει δηλαδή τη λογική του, πιστεύει πως στο θέμα θα υπάρχει ηχητικό το οποίο εμφανίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση υστερίας να ζητά την απόλυση υπαλλήλου.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει η αναπαραγωγή της ανάρτησης μια κυρίας Βάλιας Παναγιωτίδου στο facebook, η οποία είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ και φίλη του Μουρούτη και άλλων της ΝΔ τουλάχιστον διαδικτυακά, να περιγράφει ένα περιστατικό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και έναν υπάλληλο βενζινάδικου. Αν και η κυρία Παναγιωτίδου δεν λέει όσα αποδίδει το ρεπορτάζ, υπάρχει ωστόσο μια αφήγηση που περιγράφει την Πρόεδρο της Βουλής να απαιτεί να της αλλάξουν λάστιχο και να κάνει φασαρία που δεν της το αλλάζουν. Παρότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ταξιδεύει μόνη σύμφωνα με τη μαρτυρία, όχι μόνο τα βάζει με τον υπάλληλο, αλλά και με τις δύο κυρίες παρούσες στο περιστατικό, οι οποίες καταγράφουν το συμβάν με κινητό, αλλά το σβήνουν υπό τις απειλές της Κωνσταντοπούλου. Στο σημείο υπάρχει και κάποιος άλλος ο οποίος ζητά από την Κωνσταντοπούλου να καλέσει την Αστυνομία. Στο ρεπορτάζ εμφανίζεται ως αστυνομικός της, για να περάσει στη συνέχεια στα ψηλά πως είναι διερχόμενος ο οποίος υποστηρίζει την Κωνσταντοπούλου. Γιατί άραγε;

Δηλαδή ως πραγματικό γεγονός έχουμε πως μια γυναίκα μόνη, τα βάζει σε ένα βενζινάδικο με τρεις. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για τη συμπεριφορά αυτή της superwoman, αλλά το θέμα κυριαρχεί στα ΜΜΕ και μάλιστα προκαλεί την αντίδραση της ΝΔ, η οποία μιλάει για ήθος και κοινοβουλευτική τάξη.

Μα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα πει κάποιος: Συνήθης ύποπτος, φορέας συμπεριφορών συγκρούσεων, έτοιμη για όλα. Μάλιστα. Ας πάμε λοιπόν σε άλλα πραγματικά γεγονότα.

Τα ΜΜΕ διαμόρφωσαν για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μια εικόνα που δεν απαιτεί κανένα βίντεο για να επιβεβαιωθεί. Λειτουργεί μηχανικά και με αυτοματισμό οτιδήποτε της αποδοθεί. Το διαμορφωμένο προφίλ της Ζωής, αυτό του τσαμπουκά, του έτοιμου για φασαρία ή για καυγά είναι πιο ισχυρό από την αλήθεια που βλέπει οποιοσδήποτε. 

Έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα αυτό το προφίλ; Ναι έχει. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει επιλέξει τη σύγκρουση και τη μάχη για πράγματα που θεωρεί πως πρέπει να υπερασπιστεί. 

Όταν ξεκίνησε η Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμενε πως οι διαδικασίες είναι συγκαλυπτικές και πως πρόσωπα όπως ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πλασκοβίτης ψεύδονται. Τα ΜΜΕ, με πρώτο το site iefimerida, δεν εμφάνιζαν τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως προς τα έξω εμφανιζόταν οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ξεφυσούσε στα κανάλια δηλώνοντας πως δεν αντέχει άλλο. Πάλι το site iefimerida μετέφερε πληροφορίες από την επιτροπή πως όλοι περιμένουν να σβήσουν τα φώτα στη συνεδρίαση για να λύσουν τις διαφορές τους με την Κωνσταντοπούλου. Σχεδόν προέτρεπε να τη δείρουν αντί να στιγματίσει τις συμπεριφορές εναντίον της. Τελικώς αποδείχθηκε πως σωστά η Κωνσταντοπούλου έλεγε όσα έλεγε. Σήμερα ο Πλασκοβίτης διώκεται για ψευδορκία και ο Μαρκογιαννάκης δεν έχει καν εκλεγεί.

Τα ίδια ΜΜΕ, εμφάνιζαν ως γραφική την Κωνσταντοπούλου, όταν επέμενε μέσα στη Βουλή να μην επιτρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία ψήφισης νομοσχεδίου, ενώ δεν υπήρχε πλειοψηφία και ο προεδρεύων επέμενε να λέει “περνάει”. Αυτές οι κοινοβουλευτικές συμπεριφορές, καταδικάστηκαν στις εκλογές, αλλά τα ΜΜΕ συνέχισαν να μιλούν για τη γραφική Ζωή. Χαιρέκακα και χωρίς αφορμή από λάστιχο, τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν πρόσφατα τις δηλώσεις πολιτικού κουτσαβακίου που ζητούσε  να επιστρέψει ο άντρας της Ζωής από τα καράβια για να ησυχάσουμε. Εκεί δεν είδαν κανένα σεξισμό ή απειλή του κοινοβουλευτικού ήθους.

Βέβαια η μονταζιέρα δεν αφορά μόνο τη Ζωή. Για να πάμε σε ένα ακόμη πραγματικό γεγονός, το ίδιο site εμφάνισε πριν τις εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα να συναντιέται με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τη Μαριάνα Λάτση σε club του Κολωνακίου, παραθέτοντας ως αποδεικτικό στοιχείο την απουσία στοιχείων. Αφού δεν υπήρχαν φωτογραφίες ήταν η απόδειξη πως έτσι ακριβώς έγινε. Το site επιχείρησε να καλύψει μερικές μέρες μετά ο Κουκουλόπουλος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος από το βήμα της Βουλής ανέκραξε πως υπάρχουν φωτογραφίες, αλλά φωτογραφίες δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ. Και το ερώτημα είναι ποιό κυριάρχησε  ως κατηγορία, πως ο Κουκουλόπουλος και το site έλεγαν ψέματα ή πως ο Τσίπρας συνέτρωγε με τη διαπλοκή; Προφανώς το δεύτερο, όπως θα έλεγε και ο Γκαίμπελς μετά γνώσεως αν ζούσε.

Έτσι σήμερα και με τη Ζωή Κωνταντοπούλου, η απουσία αποδεικτικών στοιχείων, είναι η απόδειξη πως τα πράγματα έγιναν όπως προκαταβολικά έχουν ορίσει οι νεομιντιάρχες. Δηλαδή δεν υπάρχουν στοιχεία όχι γιατί λένε ψέματα ή παραφούσκωσαν ένα κοινό περιστατικό αντιπαράθεσης, αλλά γιατί η άπονη Ζωή, ως άπονη που είναι, κατέστρεψε τα στοιχεία.

Παρά το πόσο εξηγήσιμα είναι τα πράγματα, αδυνατώ να χωνέψω πως υπάρχουν άνθρωποι, που ακροβατώντας μεταξύ κανιβαλισμού και φθόνου, ανταλλάσουν τόσο εύκολα την λογική με την ικανοποίηση από την απαξίωση των άλλων. 

Περιμένουμε πάντως από το iefimerida μια που νοιάζεται για το κοινοβουλευτικό ήθος να δημοσιεύσει και την είδηση πως για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη, υπάρχει δικογραφία στη Βουλή που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα και όχι βουλκανιζατέρ.

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

τροχαίο

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό και έναν τραυματία στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε…