Είδαμε: "amor est. αγάπη είναι"

έρωτα;

amor est 0

Πώς μπορούμε να συναντήσουμε τον έρωτα; Έχει πρόσωπο, σάρκα και οστά; Μας έχουν αγαπήσει ποτέ αληθινά και πολύ; Αυτά τα σπουδαία ερωτήματα, δυσπρόσιτα ως προς το περιεχόμενό τους και φορτισμένα συναισθηματικά από το βάρος των εμπεριών και το κέντρο δράσης του καθενός από εμάς, θέτει στο επίκεντρο η παράσταση “amor est. αγάπη είναι” που παίζεται στο “Playground for the Arts” στο Βοτανικό. Ένα ταξίδι, μία απόπειρα συνάντησης με τον έρωτα. Ένα παιχνίδι υποκριτικής γεμάτο ποίηση, κίνηση και μουσική. Αυτό που ξεκινάει ως θαύμα και έμπνευση, εξελίσσεται ως σύγκρουση και μάχη και τελειώνει μέσα μας ως τραγωδία. Σε έναν διαλεκτικό και αέναο κύκλο δράσης, όλα αρχίζουν ξανά και ξανά για να μας γοητεύσουν και να μας απογοητεύσουν και πάλι. 

amor est

Με ενδιαφέροντα σκηνοθετικά τεχνάσματα και δυναμική ροή λόγου πoυ κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση, πέντε νέοι ηθοποιοί, πότε ως ζευγάρια, πότε ως μονάδες και πότε ως αφηγητές, επιχειρούν να αναμετρηθούν με τον έρωτα, να μετρήσουν τις δυνάμεις του και να μετρηθούν μαζί του ως προς τις δικές τους δυνάμεις. Η παράσταση είναι βασισμένη στην ερωτική επιστολογραφία της ρωσίδας ποιήτριας Μαρίνα Τσβετάγιεβα, με τίτλο «Γράμματα στον Ελικώνα». Η ιδέα για την παράσταση γεννήθηκε μέσα από την αλληλογραφία τριών σπουδαίων ποιητών: του Rainer Maria Rilke, της Marina Tsvetaeva και του Boris Pasternak, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Δέσποινας Σιδηροπούλου. 

Η κίνηση των ηθοποιών και των σωμάτων αποτελεί δομικό στοιχείο της δραματουργίας, ζωντανεύοντας πάνω στη σκηνή μία περιπέτεια αναζήτησης και αυτογνωσίας. Η ένταση κορυφώνεται δραματικά στα τελευταία λεπτά και το συνολικό αποτέλεσμα καταφέρνει να συγκινήσει. Το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα του κοινού στην πρεμιέρα της παράστασης, μαρτυράει ότι πρόκειται για μία προσπάθεια άξια προσοχής….

Info: 

PLAYGROUND for the arts

Βουτσαρά 6, Βοτανικός

Τηλ: 6979939085

http://www.playgroundforthearts.com

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 21.30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Από 12 έως 30 Δεκεμβρίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος 12€, Μειωμένο 8€ (Φοιτητές, Μαθητές, Άνεργοι)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Μετρό Στ. «Κεραμεικός»

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη