Newsroom

Newsroom

Ιπτάμενο αυτοκίνητο εθεάθη στη Σλοβακία

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όσοι έτυχε να βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο Νίτρα της Σλοβακίας, όταν το «AeroMobil 3.0», το…

20141028 aeromobil30

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όσοι έτυχε να βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο Νίτρα της Σλοβακίας, όταν το «AeroMobil 3.0», το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, που αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στο 2015, πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση.

Το AeroMobil είναι πράγματι και ιπτάμενο, αλλά και αυτοκίνητο, καθώς έχει τη δυνατότητα να κινείται στο δρόμο ενώ παράλληλα είναι κατάλληλο για όλους τους διαδρόμους προσγείωσης παγκοσμίως.
Η “καρδιά” του είναι ένας πανίσχυρος κινητήρας Rotax 912, που του επιτρέπει να αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα στον αέρα και τα 160 στο έδαφος. Καθώς πρόκειται για βενζινοκινητήρα, το AeroMobil μπορεί να ανεφοδιαστεί στο βενζινάδικο της γειτονιάς.

Δύο πράγματα ίσως να αποθαρρύνουν τους επίδοξους αγοραστές: Αφενός το γεγονός ότι για να το αποκτήσει και οδηγήσει κάποιος, πρέπει να διαθέτει, εκτός από δίπλωμα οδήγησης, και άδεια πιλότου, και αφετέρου η μάλλον αστρονομική τιμή του, που για ευνόητους λόγους δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.