Φατάχ-Χαμάς ζητούν να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση- Στην Αίγυπτο ο Κέρι για εκεχειρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έφτασε την Δευτέρα στην Αίγυπτο σε μια διπλωματική πρωτοβουλία με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ…

gaza5 1

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έφτασε την Δευτέρα στην Αίγυπτο σε μια διπλωματική πρωτοβουλία με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν την πρόκληση που παρουσιάζεται ώστε να βρεθεί μία λύση με σκοπό να δοθεί ένα τέλος στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και εξαιτίας των οποίων έχουν σκοτωθεί σχεδόν 600 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι.

«Ο στόχος είναι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. . . Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει γρήγορα και βεβαίως δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο στόχος», δήλωσε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Θα θέλαμε επίσης να ήταν η πιο ξεκάθαρη δυνατή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Εάν καταφέρναμε και τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια άμεση εκεχειρία σχετικά απαλλαγμένη από όρους, θα το δεχόμασταν αμέσως», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Κέρι προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν απόψε, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με Αιγυπτίους ανώτερους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων πιθανόν και με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι καθώς και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ ελ-Αραμπί, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Κοινό μέτωπο Φατάχ-Χαμάς

Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς και ο επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ ζήτησαν να τερματιστεί «η ισραηλινή επίθεση» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και την άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα, στη διάρκεια συνάντησής τους στη Ντόχα του Κατάρ, όπως δήλωσε νωρίτερα κορυφαίος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντώνται για πρώτη φορά από την έναρξη – την 8η Ιουλίου – της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, αποφάσισαν «να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις και τις επαφές» στο εξωτερικό προκειμένου να συμφωνηθεί εκεχειρία, πρόσθεσε ο Σάεμπ Ερεκάτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Άζαμ Αλ Άχμεντ, αξιωματούχος της Φάταχ, του κινήματος του κ. Αμπάς, «θα μεταβεί στην Αίγυπτο» που είχε τον ρόλο διαμεσολαβητή στις προηγούμενες συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, αλλά και την πρωτοβουλία την προηγούμενη εβδομάδα για μια εκεχειρία, την οποία είχε υποστηρίξει ο Αραβικός Σύνδεσμος, όμως είχε απορρίψει η Χαμάς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…