Newsroom

Newsroom

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Διεθνές έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας το σκάνδαλο Siemens

Βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες απέδωσε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια…

kwnstantopoulou

Βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες απέδωσε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Ελληνικού Δημοσίου και Siemens.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών: «Θέσατε την υπογραφή σας στον επονείδιστο αυτό συμβιβασμό και έτσι προσθέσατε το όνομά σας στον κατάλογο των ενεχομένων στο διαρκές σκάνδαλο της SIEMENS, που αποτελεί ταυτόχρονα διαρκές και διεθνές έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού».

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την εξουσιοδότηση για υπογραφή του σχεδίου άκυρη και παράνομη αφού «προέρχεται από Βουλευτές των ενεχομένων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε ότι ο προηγούμενος Υπουργός Οικονομικών στον οποίο απευθυνόταν πρωτογενώς η εξουσιοδότηση αυτή κ. Σαχινίδης απέφυγε να βάλει την υπογραφή του.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «από τη συμφωνία αυτή προκαλείται ζημία του ελληνικού δημοσίου τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής» και επεσήμανε ότι η εξουσιοδότηση που παρείχαν οι βουλευτές των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2012, άρον άρον, παραμονές εκλογών απονομιμοποιήθηκε πλήρως κοινοβουλευτικά και πολιτικά.

Στη δευτερολογία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε την τοποθέτηση της λέγοντας ότι στο «ινστιτούτο κατά της διαφθοράς» που πρόκειται να συστήσει η SIEMENS θα μπορούσε να ανακηρυχθεί επίτιμος πρύτανης διά βίου ο κ. Χριστοφοράκος και πρότεινε, αφού σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα ο αρχιτέκτονας αυτής της Συμφωνίας είναι ο κ. Βενιζέλος, ότι θα άρμοζε πραγματικά στις υποτροφίες που θα δώσει η SIEMENS να δοθεί το όνομα του κ. Βενιζέλου τιμητικά.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…