Newsroom

Newsroom

Ζήσης Ρούμπος: «Έχω ασκήσει ψυχολογική και λεκτική βία. Δούλεψα πολύ για να σκοτώσω το «τέρας» (video)

Αναφέρθηκε στον προσωπικό αγώνα να σπάσει πατριαρχικά ταμπού και προκαταλήψεις - Αναφέρθηκε και τον βοηθητικό ρόλο της ψυχανάλυσης

50061703 1153086754865302 6992523043574644736 n

Σε μια προσωπική και δύσκολη εξομολόγηση για την ψυχολογική και λεκτική βία που ο ίδιος έχει ασκήσει σε άλλα πρόσωπα προχώρησε ο ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος μιλώντας σε νυχτερινή εκπομπή του ANT1.

Ο γνωστός ηθοποιός και stand up comedian δεν δίστασε να να μιλήσει δημόσια για τον προσωπικό του αγώνα να αντιμετωπίσει το «τέρας» που οδήγησε και τον ίδιο στο να ασκήσει βία, ψυχολογική και λεκτική, προς άλλα πρόσωπα. 

Όπως είπε ο ίδιος: «έχω ασκήσει ψυχολογική βία, λεκτική βία, δούλεψα πολύ για να σκοτώσω το «τέρας». Και ακόμα δουλεύω. Δεν ήταν εύκολο, και ακόμα δουλεύω πολλά πράγματα, είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που κλήθηκα να κάνω».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην ανάρτηση που είχε κάνει τον Ιούλιο μετά τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας στη Φολέγανδρο, λέγοντας ότι: «παρερμηνεύτηκε το κείμενό μου ως μια πρόσκληση για κουβέντα. Ήταν μια κατάθεση ψυχής βιωματική. Δεν θα πω θεωρίες κι αυτά που έγραψα τα έζησα όλα. Έζησα κι άλλα που δεν γράφονται, ούτε λέγονται και το εννοώ… Σκέψου ένας άντρας που έχει μεγαλώσει με το η γυναίκα είναι κατώτερη, πως το επιβεβαιώνει;».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι στο παρελθόν τον ενοχλούσε ο όρος γυναικοκτονία και αναφέρθηκε στον προσωπικό αγώνα να σπάσει τις πατριαρχικές αντιλήψεις με τις οποίες μεγάλωσε από παιδί: «Υπήρξα άνθρωπος που με ενοχλούσε ο όρος γυναικοκτονία. Έψαξα γιατί με ενοχλούσε και είδα ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πάρουν περισσότερη δύναμη οι γυναίκες. Ήμουν μέρος του προβλήματος».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «το πιο σημαντικό πράγματα εν έτη 2021, που μπορούμε να πούμε δημόσια είναι επιτέλους να φύγει το στίγμα της ψυχανάλυσης. Να σταματήσει αυτό το ταμπού που υπάρχει στην Ελλάδα ότι για ψυχανάλυση πηγαίνεις αν είσαι τρελός, ή αν έχεις πρόβλημα. Όχι. Είναι η πιο σημαντική δουλειά που μπορείς να κάνεις με τον εαυτό σου».

Δείτε το απόσπασμα εδώ:

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…