«Ζήσαμε τρεις μήνες απραξίας, άγνοιας και αλλοπρόσαλλων πολιτικών»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα, την οικονομία, την υπόθεση Novartis και την ψήφο των ελλήνων του Εξωτερικού. 

NewsRoom 10/10/2019 | 21:30

«Ζήσαμε τρεις μήνες απραξίας, άγνοιας και αλλοπρόσαλλων πολιτικών» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις, όπως είπε, στην περιοχή καλώντας την Κυβέρνηση να απαντήσει γιατί τρεις μήνες τώρα δεν διεκδίκησε την επιβολή των Ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία όπως είχε αποφασιστεί επί των ημερών του.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε κεκτημένο για την Ελλάδα τις κυρώσεις της Ε.Ε. για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει την επιβολή τους λόγω του φόβου των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο καταργώντας όμως στο εσωτερικό το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής την ώρα που οι πρόσφυγες στη Μόρια επί των ημερών της από 500 περίπου αυξήθηκαν σε 12000. «Η κυβέρνηση ακολουθεί», συνέχισε, «μια πολιτική κατευνασμού η οποία όχι μόνο δεν θα οδηγήσει πουθενά» αλλά το αντίθετο «υπάρχει ο κίνδυνος η Τουρκία να γίνει πιο προκλητική».

Για την κυβέρνησή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι στα 4,5 χρόνια κατάφερε να μειώσει τις προσφυγικές ροές από 8000 ημερησίως σε 100, να υπογράψει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία και τέλος να φτάσει κοντά σε λύση του Κυπριακού με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και κατάργηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων.

Ο κ. Μητσοτάκης φοβήθηκε τον διασυρμό του


Για το θέμα της προανακριτικής στον πρώην υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Βουλή μπορεί να ερευνήσει ό,τι θέλει αλλά εδώ «ανοίγει μία φάμπρικα για όλες τις επόμενες κυβερνήσεις, όποιος καταδεικνύει ζητήματα να κατηγορείται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Στο σημείο αυτό αναρωτήθηκε «γιατί βγήκα εγώ από το κάδρο;». «Ποιος πήρε την πολιτική απόφαση;». «Είναι ψευδομάρτυρες ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, που με μηνύσανε;». «Να βγει ο κ. Μητσοτάκης να το πει…».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «καραγκιοζλίκι» όσα έγιναν χθες το βράδυ στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης μπήκε από την πίσω πόρτα να ψηφίσει και να φύγει. «Ούτε τους βουλευτές του δεν έπεισε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν με έβαλε στο κάδρο γιατί φοβήθηκε τον διασυρμό του τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ψήφο των ομογενών και την αυριανή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας, είπε πως αν ο στόχος της ΝΔ είναι η μικροκομματική πλειοδοσία τότε θα μας βρει απέναντί της και αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Για τα φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης είπε ότι δεν είναι πικρό ποτήρι για τον ίδιο αλλά δικαίωση της πολιτικής του λόγω του δημοσιονομικού χώρου που άφησε ενώ τέλος για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όλα θα συζητηθούν στο συνέδριο ακόμη και η αλλαγή ονόματος του κόμματος ή η προσθήκη αλλά όπως είπε η σημερινή ονομασία είναι ένα «brand»!