Ζηνοβία Κονταξοπούλου: «Νιώθω αδικημένη», τι είπε η μαθήτρια που κόπηκε με 22.000 μόρια (video)

Μένει «εκτός» σχολής λόγω ελάχιστης βάσης εισαγωγής

image 6

H Ζηνοβία Κονταξοπούλου είναι μια από τους φετινούς υποψηφίους που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα συγκέντρωσε πάνω από 22.000 μόρια, πολύ πάνω από τις βάσεις  των σχολών που ήθελε συγκριτικά με το 2022, την Αρχιτεκτονική στο Μετσόβειο της Αθήνας αλλά και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, που ήταν περίπου στα 19.300 και 17.100 μόρια αντίστοιχα.

Όμως, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για το ειδικό μάθημα στο Ελεύθερο Σχέδιο, έχει αποκλειστεί από αυτές τις σχολές, καθώς βαθμολογήθηκε με 13,8, με μια απόκλιση μόλις 0,6 μονάδων όπως εξήγησε μιλώντας στο Kontra.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια μαθήτρια η οποία κατάφερε να γράψει πολύ καλούς βαθμούς και πιο συγκεκριμένα: 19,9 σε Μαθηματικά και Φυσική, 19,8 στην Χημεία και 16,1 στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, καθώς και 18 στο ειδικό μάθημα για το Γραμμικό Σχέδιο, «μένει έξω» από σχολές με βάση 1000 μονάδες κάτω από από τη συνολική της βαθμολογίας.

Η Ζηνοβία επισήμανε ξανά ότι υπάρχει πλέον το παράδοξο να μπαίνει φραγμός για είσοδο στα ΑΕΙ μέσω ενός ειδικού μαθήματος που δεν διδάσκεται στο σχολείο, όπως το ελεύθερο σχέδιο όσο και το γραμμικό.

«Αισθάνθηκα αδικημένη», είπε και όλα αυτά τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο εμένα «γι’ αυτό έκανα και την επιστολή», όπως σημείωσε. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας  μια επιστολή της μαθήτριας που ανέφερε: «Γεια σας, ονομάζομαι Ζηνοβία Κονταξοπούλου, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μορια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο(η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…».

Επίσης η μαθήτρια ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να της δοθεί μια χάρη , «δεν ζητάω μια θέση στην Αρχιτεκτονική Αθηνών, προφανώς υπάρχουν πιο ικανά παιδιά που την διεκδικούν. Αλλά είναι η αδικία. Και όσο περισσότερο το λέμε, όλο και κάτι μπορεί να γίνει στην τελική», όπως ανέφερε.

«Η ΕΒΕ, ιδιαίτερα στα ειδικά μαθήματα, μπορεί να είναι άδικη. Δεν είναι ένας συγκεκριμένος, προκαθορισμένος αριθμός από την εκάστοτε σχολή, αλλά με βάση τον μέσο όρο των μαθητών, που προφανώς θέλουν να περάσουν σε μια σχολή με σχέδιο π.χ. Άρα, εξασκούνται, είναι καλοί, όλοι θα γράψουν καλά, όσο καλύτερα μπορούν.

Το να τίθεται ο μέσος όρος ως ΕΒΕ το θεωρώ άδικο», ήταν τα λόγια της Ζηνοβίας τα οποία έδειξαν την τεράστια αδικία που νιώθει αυτό το κορίτσι, με τον κόπο της να νιώθει ότι πήγε χαμένος.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…