Newsroom

Newsroom

Ζάκυνθος: Βγάζουν πετρέλαιο παρά για νερό οι βρύσες του νησιού – Τι ζητά ο δήμαρχος της πόλης (video)

Έχει σταματήσει η υδροδότηση της πόλης της Ζακύνθου μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

nero

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που περνάνε τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Ζακύνθου, καθώς το νερό της πόλης έχει υποστεί μόλυνση από πετρέλαιο με αποτέλεσμα να σταματήσει η υδροδότηση και τον δήμο να κάνει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πιο συγκεκριμένα,  σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στασινόπουλος, το πρόβλημα ξεκίνησε από ένα ατύχημα που υπήρξε στο δρόμο και πετρέλαιο αναμείχθηκε με νερό της βροχής και σε συνδυασμό με τα σπασμένα φρεάτια και τον σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΖ, αλλά και τις βροχοπτώσεις γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια.

Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε «Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε και το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου. Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

Η ΔΕΥΑΖ από πλευράς της κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο, με τον πρόεδρο της να κάνει την παρακάτω δήλωση:

«Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι εισήλθε το πετρέλαιο από τον αγωγό ομβρίων, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή και γι΄αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβληαμ επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου που σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο».

Οι ειδήσεις σήμερα:

Μπαλάσκας για Νέο Κόσμο «Κάποιος είχε ησυχάσει τον «Ζαμπόν»… ήταν χαλαρός στο αυτοκίνητο» (video)

Τραγωδία στις Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαγκλιβέρης – Σε ηλικία 30 ετών

Ένας Τσίπρας την ημέρα…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…