Μπαλάσκας για Νέο Κόσμο: «Κάποιος είχε ησυχάσει τον «Ζαμπόν»… ήταν χαλαρός στο αυτοκίνητο» (video)

«Ο Ζαμπόν ήταν αρχινονός, είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας άλλες δύο φορές, τώρα φαίνεται πως κάποιος τον είχε ησυχάσει»

Νέος κόσμος Μπαλάσκας

Ένα νέο αιματηρό επεισόδιο βιώνει η χώρα στον «πόλεμο» των ομάδων της νύχτας με τη μαφιόζικη δολοφονία του 44χρονου, Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο. Σημειώνεται πως πρόκειται για την 16η δολοφονία στον κόσμο της «greek mafia» τα τελευταία 7 χρόνια και υπάρχουν φόβοι για νέο κύκλο αίματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Αλεξανδρή στον ΣΚΑΙ, η αστυνομία αντλεί πληροφορίες και λεπτομέρειες από το βίντεο-ντοκουμέντο, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στο ποιος έδωσε την εντολή για αυτή την εκτέλεση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο κύκλος των μαφιόζων που θα έδινε εντολή για κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρός, αφενός γιατί ο ‘Ζαμπόν’ είχε πολύ ισχυρή θέση και πολλούς εχθρούς, ωστόσο πολλοί τον φοβόνταν.

Ακόμη, ένα τέτοιο συμβόλαιο θανάτου είναι πολύ ακριβό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Ο Ζαμπούνης ήταν… απροετοίμαστος

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 44χρονος λόγω της θέσης που είχε στο οργανωμένο έγκλημα, ίσως ένιωθε τόσο ισχυρός που δεν φοβόταν ότι θα τον εκτελούσαν. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι είχε όπλα στην κατοχή του όμως δεν το είχε σε σημείο εύκολης πρόσβασης.

Το ένα ήταν στο πορτ παγκάζ και το άλλο στο τσαντάκι του. Μπήκε στο αμάξι και δεν κλείδωσε τις πόρτες εσωτερικά. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ανάποδα στο δρόμο και όχι με κατεύθυνση γρήγορης διαφυγής από το σημείο. Άργησε να ξεκινήσει με το αμάξι, με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να βρουν χρόνο να χτυπήσουν.

Νέος Κόσμος: Νέα βίντεο στα χέρια της ΕΛΑΣ

Μπαλάσκας: «Kάποιος τον είχε ησυχάσει»

Σχετικά με τους εκτελεστές ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή ‘ΣΗΜΕΡΑ’ του ΣΚΑΙ δήλωσε: «Οι τρεις δράστες είναι πολύ πεπειραμένοι, δεν ξέρουμε αν είναι Έλληνες, μπορεί να είναι ξένοι, αν είναι ξένοι μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου ήταν πολύ ακριβό».

«Ο 44χρονος δεν είχε τους μπράβους του μαζί, ήταν ήρεμος, γι΄αυτό άργησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Ο Ζαμπόν ήταν αρχινονός, είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας άλλες δύο φορές, τώρα φαίνεται πως κάποιος τον είχε ησυχάσει, τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν τρέχει κανένα συμβόλαιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Υπάρχουν πάνω από 30 πληρωμένα συμβόλαια αποδεδειγμένα τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί και με αυτό το θέμα η ΕΛ.ΑΣ δεν τα έχει πάει καθόλου καλά. Η διαφθορά ξεκινάει και μέσα από την Αστυνομία, δεν μπορείς να ξέρεις που εδράζονται όλα αυτά», υπογράμμισε.

Ενώ τέλος πρόσθεσε «Πλέον υπάρχει η προστασία μαρτύρων, που δεν υπήρχε παλαιότερα που κάποιος μπορεί και με αντίτιμο να δώσει πληροφορίες και να καλυφθεί πλήρως».

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…