Ζάκυνθος: Καλώδιο της ΔΕΗ κόπηκε και σκότωσε άλογο και σκύλο

Απίστευτο και συνάμα τραγικό το περιστατικό που συνέβη προχθές το απόγευμα σε οικία στην περιοχή Αμπελοκήπων Ζακύνθου, όταν καλώδιο της ΔΕΗ κόπηκε και έπεσε στο έδαφος, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, αιτίες, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος και να τραυματιστούν θανάσιμα ένα άλογο και ένα σκυλί.

NewsRoom 19/03/2019 | 19:37

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Όσο η οικογένεια βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού το καλώδιο έσπασε και έπεσε πάνω στο άλογο. Ο ιδιοκτήτης Δημ. Κάρδαρης απευθύνθηκε στην αστυνομία που έφτασε μαζί με κτηνίατρο που πιστοποίησε την αιτία θανάτου του ζώου. Ο ίδιος κάνει λόγο για κακή συντήρηση των καλωδίων από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ όπως είπε φοβάται για την ασφάλεια της οικογένειας του.

“Εάν υπήρχε σωστή συντήρηση του δικτύου όταν κόπηκε το σύρμα θα έπρεπε να έχει πέσει το ρελέ. Δυστυχώς ούτε αυτό έγινε. Μπορούσαμε να σκοτωθούμε οικογενειακώς, γιατί αν έβλεπα το άλογο κάτω, θα βοηθούσα και θα σκοτωνόμουν και εγώ και τα παιδιά μου και η πεθερά μου και η γυναίκα μου. Παραμένει πρόβλημα. Μου λένε στην ΔΕΗ αυτό γίνεται στην Ελλάδα, να πιάνουν τα σύρματα με τσιμπιδάκια. Και εμείς πληρώνουμε την ΔΕΗ, τα τέλη για την συντήρηση στις κολώνες και μου σκότωσε το άλογο και το σκυλάκι. Πήρα αμέσως τηλέφωνο στην ΔΕΗ, απάντησε και λέει θα έρθουμε. Πέρασε 1 -1,5 ώρα. Πήρα τηλέφωνο το 100 και ήταν σε πέντε λεπτά εδώ. Θα κυνηγήσω την ΔΕΗ μην σκοτωθεί κανένας άνθρωπος” δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Ημέρα Ζακύνθου».

H Νομοκτηνίατρος Ζακύνθου Μαριόν Οππέλ επισημαίνει πως “Την στιγμή που πήγα στο σπίτι του κ. Κάρδαρη ήταν το άλογο του κάτω πεθαμένο, ακόμα ζεστό, και την στιγμή που το γυρίσαμε, γιατί είχε κάνει μια επαφή με το καλώδιο της κολώνας της ΔΕΗ που κρεμόταν, είχε κολλήσει πάνω του. Επειδή υπήρχε μεγάλο ρεύμα, είχε καεί το έδαφος και το γρασίδι και όλη η πλευρά του αλόγου που πέθανε από ηλεκτρικό σοκ. Την στιγμή που ήταν να πεθάνει πήγε και το σκυλί πάνω του και το πήρε μαζί του. Ήταν τραγική η εικόνα. Το άλογο ήταν μικρούλι. Φαινόταν 3,5 με 5 χρονών. Να φανταστείτε είχε ακόμα το γρασίδι στο στόμα, δηλαδή τρώγοντας βρήκε τον θάνατο”.

Ο πρόεδρος των Αμπελοκήπων Σωτήρης Σούρμπης για το τραγικό συμβάν δήλωσε ότι “θέλω να πιστέψω ότι δεν είναι θέμα συντήρησης, αλλά ήταν μια κακή ώρα. Σύρμα ήταν και κόπηκε και έγινε το ατύχημα αυτό. Ενημερώθηκα ότι ήρθε μετά από μια ώρα η ΔΕΗ. Εγώ όταν ήρθα βρήκα την ΔΕΗ στο σημείο, σταμάτησε το ρεύμα αλλά το άλογο και το σκυλάκι είχαν τελειώσει. Ήρθε μετά η κτηνίατρος. Όταν μίλησα με την ΔΕΗ μου είπαν αυτό συμβαίνει μια στο εκατομμύριο”.

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τον προϊστάμενο της ΔΕΔΔΗΕ Ζακύνθου δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το συμβάν, ωστόσο ο κ. Κάρδαρης είπε πως θα κινηθεί εναντίον της ΔΕΗ και νομικά ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου