Ύψιστη προτεραιότητα η πάταξη της διαπλοκής – Στη Δικαιοσύνη τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στις καταγγελίες περί προσπάθειας φίμωσης μέσων ενημέρωσης τα οποία ασκούν κριτική στην κυβέρνηση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την προσφυγή των δημοσιογράφων του Πρώτου Θέματος σε διεθνείς οργανώσεις Τύπου, στην Κομισιόν αλλά και στην ΕΣΗΕΑ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της εφημερίδας.

588784421dc5243e1d8b4baf

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «καθένας κρίνεται από την ποιότητα του λόγου, του από το ήθος και το ύφος του, κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο κάθε φορά ασκεί το λειτούργημά του. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τις διαφορετικές ποιότητες, τις διαφορετικές καταγωγές, τις διαφορετικές ιστορίες, τον τρόπο με το οποίο ο καθένας ασκεί τα καθήκοντά του». «Αν κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν στην όλη ιστορία και ευρωπαϊκές Αρχές δεν μένει παρά να περιμένουμε τις απόψεις και αυτών των Αρχών. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ και δεν θα θεωρήσω ποτέ ότι η άμυνα απέναντι στη συκοφαντία αποτελεί προσπάθεια φίμωσης κάποια κριτικής η οποία γίνεται στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η ΕΣΗΕΑ πέρα από τα συντεχνιακά συμφέροντα θα πρέπει κάθε φορά να κρίνει στη βάση της ποιότητας του παραγόμενου δημοσιογραφικού έργου αλλά και της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αν θεωρεί ότι συγκεκριμένες εφημερίδες οι οποίες πολλές φορές τείνουν στον κιτρινισμό, τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία και είναι άξιες προστασίας εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ τότε αυτό είναι δικό της θέμα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό, αλλά και από το σύνολο των συμμετεχόντων στη δημόσια ζωή».

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «συνειδητά μετείχε σε υπόγειες συναλλαγές». «Η ρύθμιση των δανείων του για τον Κήρυκα Χανίων είναι ένα τραπεζικό μπαλόνι» συμπλήρωσε. Τόνισε ταυτόχρονα ότι «ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η πάταξη της διαπλοκής». «Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του τριγώνου της διαπλοκής. Οι τράπεζες δάνειζαν με αέρα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ. Προκύπτει όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και πολιτικών προσώπων. Το πόρισμα δεν είναι το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής, είναι η αρχή. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς σημείωσε πως οι επαφές είναι διαρκείς με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. «Στόχος» είπε, «είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος για το σύνολο των θεμάτων. Ο δημοσιονομικός διορθωτής (κόφτης) που προτείνουμε για μετά το τέλος είναι για έναν χρόνο και μόνο. Αυτός ο κόφτης θα νομοθετηθεί. Ζητούμε τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018. Αν γίνει αυτό τότε θα ξεκαθαρίσουν και τα μεσοπρόθεσμα».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη