Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κύριε Μητσοτάκη οι μεταγωγές δεν ανακοινώνονται

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση» εξηγεί με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές του Βόλου.

5b6421ee1dc52492588b4567 1

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα είναι φυλακές υποδίκων και όχι καταδικασμένων κατι που μάλλον δεν γνώριζε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς σε ανάρτηση του στο twitter το πρωί ανάφερε τα εξής: “Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.Κ. @atsipras ,την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα,κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;”

Σχετικά με το “μουλωχτά” που αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υπουργείο Δικαιοσύνης εξηγεί το προφανές  “Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός”.

Όσον αφορά στην σύνδεση της μεταγωγής που κάνει το Κυριάκος Μητσοτάκης με τις φονικές φωτιές η απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι: “Η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.” 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση 

Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση.Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

  Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.  

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.

Τεράστιο πρόστιμο 21.140 ευρώ σε μοτοσυκλετιστή: Πέρασε… 12 φανάρια με κόκκινο στην Αθήνα

5239655

Τεράστιο πρόστιμο 21.140 ευρώ σε μοτοσυκλετιστή: Πέρασε… 12 φανάρια με κόκκινο στην Αθήνα

Ο οδηγός της μηχανής δεν σταμάτησε σε σήμα της τροχαίας και στη συνέχεια «διέλυσε» σχεδόν…

Απίθανο σκηνικό: Ακούστηκαν βογγητά την ώρα που μιλούσε ο Ντόντσιτς – Η αντίδραση του Σλοβένου (video)

Slh11UV 6qI HD

Απίθανο σκηνικό: Ακούστηκαν βογγητά την ώρα που μιλούσε ο Ντόντσιτς – Η αντίδραση του Σλοβένου (video)

Μια αρκετά διαφορετική συνέντευξη τύπου είχαμε τα ξημερώματα στο NBA

Σάττι: Χασμουριόταν και έκανε ότι κοιμάται στη συνέντευξη του Ισραήλ και το Twiiter την αποθέωσε – «Respect μωρή τρέλα» (video)

Satti

Σάττι: Χασμουριόταν και έκανε ότι κοιμάται στη συνέντευξη του Ισραήλ και το Twiiter την αποθέωσε – «Respect μωρή τρέλα» (video)

«Είναι ότι καλύτερο υπάρχει», έγραψε ένας χρήστης του Twitter για τη Μαρίνα Σάττι