Υπουργός μηδενικής ευθύνης και ογκώδους θράσους

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε σε αποποίηση ευθυνών του απο τα τραγικά γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου λέγοντας ότι την παραίτηση την αντιλαμβάνεται σαν φυγομαχία

οικονομου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, συνεχίζοντας την «επωδό» της αποποίησης των πολιτικών ευθυνών για το επιχειρησιακό φιάσκο που οδήγησε στα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα αποδοθούν ευθύνες της Αστυνομίας για τη φονική επίθεση των Κροατών οπαδών, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας».

Την ίδια στιγμή από εκεί που αθωώνει τον εαυτό του και ρίχνει την ευθύνη στην ΕΛ.ΑΣ, εξήρε τις επιτυχίες της Αστυνομίας, αναφέροντας:

«Οι αστυνομικοί είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν την κοινωνία, όπως βοήθησαν και χθες στις εκκενώσεις στην Αλεξανδρούπολη για να βοηθήσουν του ανθρώπους να φύγουν με ασφάλεια», ενώ
πρόσθεσε ότι στην ίδια περιοχή, στον Έβρο, πριν από λίγες μέρες οι αστυνομικοί μαζί με τους συνοριοφύλακες απέτρεπαν καθημερινά 900 παράνομες εισβολές στην Ελλάδα από μετανάστες και έκαναν 30 συλλήψεις λαθροδιακινητών

Σε σχέση με την απόδοση ευθυνών είπε αόριστα ότι «αποφασίζουμε με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα για να βελτιωνόμαστε», ενώ τόνισε ότι «Θα διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην ξαναέχουμε τέτοιες αστοχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει» , είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας τα οποία είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση το 2022, προσπαθόντας δικαιολογήσει τα αδικαιλόγητα , υπογράμμισε ότι έχουν γίνει βήματα μετά την υπόθεση του Άλκη Καμπανού, όμως χρειάζονται ενίσχυση και αυτή είναι η κατεύθυνση σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Κλείνουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τα κενά» είπε και πρόσθεσε πως η μάχη είναι παντού και ολιστική και θα δοθεί σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αναφορικά με τις έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή είπε ότι είναι σε εξέλιξη, δεν είναι εύκολη υπόθεση και περιμένουμε τι θα δείξουν τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, την ανάλυση του DNA, όπως και το οπτικό υλικό. «Θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν» είπε.

Κάλεσε, δε, όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, χρειάζεται χρόνος και ζήτησε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Για την παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα έστειλε μήνυμα ότι «δεν έχουμε μέτωπο με τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα τους, έχουμε μέτωπο με τις εκγκληματικές οργανώσεις που δηλητηριάζουν ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, θέλουμε τις ΠΑΕ συμμάχους, πρέπει να δοθεί η μάχη στις γειτονιές».

 

Γιατί δεν υπέβαλε παραίτηση

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε, είπε ότι την παραίτηση την αντιλαμβάνεται σαν φυγομαχία και πρόσθεσε ότι δεν το σκέφτηκε, όχι από αλαζονεία, αφού καποια στιγμή όλοι φεύγουμε από τις θέσεις.

Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι να κάτσεις να παλέψεις και να διορθώσεις τις αδυναμίες. «Η ευθύνη είναι να διαμορφώνουμε σχέδιο και να δώσουμε λύσεις. Προχωράμε παρακάτω. Η κοινωνία μας θέλει για τα δύσκολα».

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…