Newsroom

Newsroom

Υπόθεση Μπογδάνου: Ποινική έρευνα για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων

Θα αναζητηθεί η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή των ονομάτων των νηπίων.

Ektakti Epikairotita 0

Ποινική προκαταρκτική έρευνα αρχίζει με καθυστέρηση αρκετών ημερών η δικαιοσύνη με αφορμή τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας. Τη λίστα αυτή αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επισημαίνοντας ότι τα αλλοδαπά παιδιά είναι περισσότερα από τα Ελληνόπουλα.

Η έρευνα που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση θα αναζητήσει τη συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή, αλλά και εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε προκαταρκτική έρευνα η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον Αντώνη Ελευθεριανό. 

Τα στοιχεία θα αποσταλούν, εν συνεχεία στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με την διαχείριση του συγκεκριμένου αρχείου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή των ονομάτων των νηπίων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη