Newsroom

Newsroom

Υποψίες ότι το Boeing κινήθηκε σκόπιμα εκτός πορείας

Σε υποψίες ότι η πτήση MH730 ακολούθησε σκόπιμα διαφορετική της προδιαγεγραμμένης πορεία στους αιθέρες μέχρι να χαθεί τελείως το στίγμα…

airplane 0 2

Σε υποψίες ότι η πτήση MH730 ακολούθησε σκόπιμα διαφορετική της προδιαγεγραμμένης πορεία στους αιθέρες μέχρι να χαθεί τελείως το στίγμα της από τα ραντάρ επικεντρώνεται η έρευνα για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, του οποίου η τύχη αγνοείται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, υποδεικνύουν ότι το Boeing 777 κινήθηκε τελικώς προς την κατεύθυνση των Νήσων Ανταμάν.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με νέα λεπτομερή ενημέρωση από πλευράς των πηγών του πρακτορείου, τείνουν στην εκδοχή ότι το αεροσκάφος εισήλθε σε μία γνωστή και τυπική διαδρομή την οποία ακολουθούν πολλά αεροσκάφη, βορειοδυτικά της Μαλαισίας.

Η κατεύθυνσή του – προς τη Θάλασσα του Ανταμάν και τον Κόλπο της Βεγγάλης – θα μπορούσε να προκύψει μόνον ηθελημένα, είτε δια χειρός χειριστών είτε με σχετικό προγραμματισμό του αυτόματου πιλότου.

Τρίτη πηγή από το εσωτερικό των ερευνών σημείωσε ότι άνθρωπος ο οποίος γνώριζε να κατευθύνει αεροσκάφη άλλαξε πορεία στο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες, αποκλίνωντας εκατοντάδες μίλια από την προκαθορισμένη διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο.

Μέσα στο «μαύρο κουτί» ενός αεροσκάφους
«Μπορούμε να πούμε ότι εξετάζουμε το ενδεχόμενο του σαμποτάζ, με την αεροπειρατεία να βρίσκεται ακόμη ως ενδεχόμενο στο τραπέζι», ανέφερε υψηλόβαθμός Μαλαισιανός αστυνομικός.

Τα τελευταία δεδομένα από τα ραντάρ δικαιολογούν τη διεύρυνση των ερευνών, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν έως και τον Ινδικό Ωκεανό.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει ανεύρεση ίχνους από τα συντρίμμια, παρά τις προσπάθειες αεροσκαφών και πλοίων περισσότερων από 10 χωρών της περιοχής.

Την διεύρυνση των ερευνών προς τον Ινδικό Ωκεανό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ από την Ουάσιγκτον.

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη