Newsroom

Newsroom

Υπόθεση Μαντλίν: Ζητάνε περισσότερα χρήματα οι αρχές για την "τελική γραμμή έρευνας"

Δέκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η μόλις 3 ετών τότε μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε με τους γονείς τους στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για το τι απέγινε το μικρό κορίτσι.

599c6d661dc524401b8b47d4

Το Home Office στη Μητροπολιτική Αστυνομία είχε δώσει 85.000 λίρες προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες, Ωστόσο, τα χρήματα αναμένεται να τελειώσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ως αποτέλεσμα, οι αξιωματικοί της αστυνομίας σχεδιάζουν να απευθυνθούν στην κυβέρνηση για να ζητήσουν ένα νέο κονδύλιο ώστε να συνεχίσουν τις έρευνες. Όπως λένε επιθυμούν να ακολουθήσουν μια «τελική γραμμή έρευνας» τη στιγμή που εξαντλούνται οι πόροι 11 εκατομμυρίων λιρών.

«Οι πόροι θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με μελλοντική χρηματοδότηση θα ανακοινωθούν όταν ενδείκνυται», τόνισε εκπρόσωπος της Scotland Yard.

Η έρευνα Operation Grange ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, τον Μάιο του 2011, με εντολή του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Μέχρι στιγμής ωστόσο απέτυχε να φέρει νέα στοιχεία στο φως.


Οι αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα ελπίζουν σε μια ακόμα επιχορήγηση. Εκτιμούν πως θα τους δώσει την ευκαιρία να βρουν τι έγινε τον Μάιο του 2007.

Οι αξιωματικοί ταξίδεψαν στην Πορτογαλία για να κάνουν έρευνες στην περιοχή που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Ανέκριναν παράλληλα αρκετούς υπόπτους για την εξαφάνιση του 3χρονης τότε Μαντλίν.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν Kate και Gerry McCann έχουν υποσχεθεί να μην εγκαταλείψουν ποτέ την αναζήτηση της κόρης τους. Έχουν μέχρι στιγμής δώσει 500.000 λίρες στο ταμείο ερευνών.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν


Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…