Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και… πόρτα σε ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους

Οι τέσσερις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες - Έρχεται ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί αν ο πελάτης έχει εμβολιαστεί

5292389 2

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων “επιστρατεύει” η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξαπλωσης του κορονοϊού, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει κάνει… σμπαράλια το success story που επιχείρησαν να στήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, ενώ την ίδια ώρα ο ρυθμός των εμβολιασμών φαίνεται να επιβραδύνεται, καθώς αρκετοί πολίτες προβληματίζονται για την ασφάλεια των εμβολίων.

Και καθώς η δύναμη πειθούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι και ιδιαίτερα φημισμένη, εδώ ισχύει το “όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος”…

Στο χθεσινό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις εξής τέσσερις αποφάσεις:

– Πρώτον, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. “Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου”.

– Δεύτερον, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. “Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις”.

Τρίτον, ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. “Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος”.

Τέταρτον, από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. “Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο”.

Σημειωνεται ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα εξειδικευτούν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, σύμφωνα με ενημέρωση του Μαξίμου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη