Υπερψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για Εξεταστική στην Υγεία

Με 187 θετικές ψήφους και 71 αρνητικές έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, την περίοδο 1997 - 2014.

58ee73261dc52414688b45ce

Επίσης, 21 δήλωσαν παρών.

Η πρόταση της Ν.Δ. να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. «Παρών» ψήφισαν 21 βουλευτές.  

Συνολικά, ψήφισαν 279 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των κυβερνητικών κομμάτων ζητά έρευνα για την περίοδο 1997 έως και το 2014 εστιάζοντας κυρίως στις υποθέσεις υπερτιμολόγησης φαρμάκων και προμηθειών, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή στον χώρο της υγείας ξεκίνησε από νωρίς σήμερα με την κυβέρνηση να μιλά για την ανάγκη να ξεσκεπαστεί η διαπλοκή και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. 

Τσίπρας: Μετριοπαθής η λέξη «πάρτι» για όσα συνέβαιναν επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, καθώς τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους όχι μόνο αποποιήθηκαν τις ευθύνες για τα πάμπολλα κρούσματα διαφθοράς και διαπλοκής στην Υγεία, αλλά και κατηγόρησαν την σημερινή κυβέρνηση για κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η λέξη πάρτι είναι πολύ μετριοπαθής για να περιγράψει κανείς ό,τι συνέβη επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο χώρο της υγείας και πως αν δεν ήταν τώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει εξεταστική για το χώρο της υγείας.  

«Έμεινα έκπληκτος με την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να πει ότι ένιωσε διαβάζοντας την ότι η ΝΔ απολογείται. «Εσείς αρχίσατε να απολογείστε ήδη πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι έδειξε πως βρίσκεται σε «πανικό και εκνευρισμό».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη δημόσια υγεία και είναι ηθική της υποχρέωση να ρίξει φως σε όλα όσα αποτελούν βασικές αιτίες της χρεωκοπίας της χώρας.

Πολάκης: «Βοούσε ο τόπος για το μεγαλύτερο πάρτι μετά το 1821»

Λάβρος ήταν και ο Παύλος Πολάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το βήμα της Βουλής, απαριθμώντας ένα προς ένα τα κρούσματα διαφθοράς. Υπερκοστολογήσεις και διασπάθιση δημόσιου χρήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του, με τον αναπληρωτή υπουργό να υπολογίζει σχηματικά σε 85 δισ. ευρώ το ύψος της ρεμούλας, ποσό που αναλογεί στο 1/4 του δημοσίου χρέους.

«Βοούσε ο τόπος για το μεγαλύτερο πάρτι μετά το 1821» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες πορίσματα και δημοσιεύματα θάφτηκαν στη λήθη. Πριν ξεκινήσει την καταμέτρηση των εκατοντάδων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, ο κ. Πολάκης παρέθεσε και τον σχηματικό υπολογισμό του ύψους της ρεμούλας, κάνοντας λόγο για 85 δις ευρώ. 

«Για τον τομέα της Υγείας δόθηκαν από δημόσια και ιδιωτική δαπάνη συνολικά 265 δισ. ευρώ, με το 60% αυτού του ποού να προέρχεται από τη δημόσια δαπάνη» επισήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Από αυτό το ποσό, τα 45 δισ. ευρώ από τα 160 δισ. συνολικά της δημόσιας δαπάνης και τα 40 δισ. από τα 100 δις συνολικά της ιδιωτικής δαπάνης ήταν μαύρο χρήμα. Δηλαδή, υπερτιμολόγηση, προκλητή ζήτηση και ληστεία του ελληνικού λαού. Και αυτό έγινε με τις ευλογίες του παρακράτους».

Πλήρης κάλυψη στους υπουργούς του από τον Μητσοτάκη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη κάλυψη στις πολιτικές περιόδους αλλά και τους υπουργούς στην θητεία των οποίων ξέσπασαν τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, με την τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τηρούσε τότε ως αντιπολίτευση λέγοντας ότι «φωνάζατε για τα 5 ευρώ» λέγοντας ότι στην συνέχεια «απολύσατε τους διοικητές με μια διαδικασία που καταδικάστηκε από το ΣτΕ». 

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…