Newsroom

Newsroom

Υπέρ των καταλήψεων στέγης ο Κυρίτσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», τάχθηκε υπέρ μίας πολιτικής πρωτοβουλίας για την «κανονικοποίηση» των καταλήψεων κτιρίων, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του με τις πρόσφατες εκκενώσεις στην Θεσσαλονίκη.

57a0dbc91dc5243c1c8b4b33

«Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη», είπε.

Η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση, έρχεται να προστεθεί, σ΄αυτή της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία το πρωί της Τρίτης είπε: «Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο».

Φυσικά, τίθονται ερωτήματα, για το πως, ποιός και με ποιόν τρόπο θα «καταλαμβάνει» ένα δημόσιο κτήριο. Αν όπως τα στελέχη της κυβέρνησης λένε, στα κτήρια αυτά διαμένουν άστεγοι, δεν έχουν παρά να εκπονήσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης των κτηρίων προς αυτή την κατεύθυνση, με σαφή κριτήρια, αλλιώς θα μένουν σκιές, ότι η κυβέρνηση, κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με εμφανή παραβατικές συμπεριφορές.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…