Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 53% των Βρετανών σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η πλειοψηφία των Βρετανών υποστηρίζει την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό που φτάνει το 56%, το…

cameron2 0

Η πλειοψηφία των Βρετανών υποστηρίζει την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό που φτάνει το 56%, το υψηλότερο εδώ και 23 χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση, αν και το αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP κερδίζει σε δημοτικότητα.

Υπό την πίεση του UKIP και των ευρωσκεπτικιστών στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα το 2017 για τη θέση της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε., στην περίπτωση που το κόμμα το κερδίσει τις εκλογές του 2015.

Η δημοσκόπηση του Ipsos MORI, όμως, δείχνει ότι από τους υποστηρικτές των Συντηρητικών λίγο περισσότεροι από τους μισούς τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε..

Μεταξύ των άλλων κομμάτων, το 73% των υποστηρικτών των Εργατικών και το 82% των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εταίρου της κυβέρνησης συνασπισμού, τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ένωση.

Αντίθετα, μόνο το 11% των υποστηρικτών του UKIP δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής.

Συνολικά, το 56% των Βρετανών θα υποστήριζαν την παραμονή της χώρας τους στην Ε.Ε., έναντι του 36% που είναι αντίθετο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης για τη συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε. από το 1991 και μια αλλαγή σε σχέση με το 2012, οπότε η πλειονότητα των ερωτηθέντων είχε εκφραστεί υπέρ της αποχώρησης της χώρας.

Ένας στους τρεις ερωτηθέντες από τους δημοσκόπους του Ipsos MORI απάντησε ότι θα ήθελε η Μ. Βρετανία να είναι μέλος μιας οικονομικής κοινότητας στην Ευρώπη, χωρίς όμως πολιτικούς δεσμούς.

Μόνο το 14% δήλωσε ότι θα επιθυμούσε μια στενότερη ενσωμάτωση με τα κράτη – μέλη της Ε.Ε..

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…