Newsroom

Newsroom

Υπεγράφη η επείγουσα υγειονομική διάταξη – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

Βαριά χρηματικά πρόστιμα και ακόμη και φυλάκιση για τους παραβάτες, προβλέπει η υγειονομική διάταξη που υπέγραψε πριν από λίγο ο…

Βαριά χρηματικά πρόστιμα και ακόμη και φυλάκιση για τους παραβάτες, προβλέπει η υγειονομική διάταξη που υπέγραψε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας και η οποία ανοίγει το δρόμο για δυναμική επέμβαση της πολιτείας στο ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τη διάταξη και την απέστειλε στη γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να δημοσιευτεί αυθημερόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η διάταξη απευθύνεται προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, από τους οποίους ζητείται να προχωρήσουν σε άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπονται πρόστιμα και ποινές φυλάκισης έως τρεις μήνες, ενώ οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Μερική “επιστράτευση” σε υγειονομικώς ευαίσθητα σημεία
Το υπουργείο Υγείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε εστίες μόλυνσης, οι οποίες βρίσκονται κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία. Με βάση την υγειονομική διάταξη, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μπορούν να υποχρεωθούν – παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών – να επιστρέψουν στην εργασία τους. Η “επιστράτευση” γίνεται με το επιχείρημα ότι πρέπει να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων.

Η έκδοση της επείγουσας υγειονομικής διάταξης είναι απόρροια πρότασης προς τον υπουργό Υγείας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ήδη από την περασμένη Τετάρτη.
Νωρίτερα οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τους Δημάρχους απέβησαν άκαρπες.
Την ίδια στιγμή, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές μπροστά στο ενδεχόμενο η υγειονομική διάταξη να ενεργοποιήσει και εισαγγελική παρέμβαση με σκοπό να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ.
Προς το παρόν, η κυρία Ράικου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τα χθεσινά επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης Σίμου Δανιηλίδη, και άλλων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
http://www.ethnos.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως