Newsroom

Newsroom

ΥΠΕΞ: Το Brexit δείχνει ότι πρέπει η ΕΕ να υπηρετεί τους λαούς της

Την ανάγκη η ΕΕ να ενισχύσει την κοινωνική της λειτουργία και τον εκδημοκρατισμό των δομών της έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί υπηρετώντας τους λαούς της Ευρώπης και να είναι ελκυστική στις κοινωνίες των κρατών-μελών, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας το Brexit.

570a85981dc52428028b4660 4

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά από τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος επιβεβαιώθηκε η επιμονή μας για την ανάγκη πραγματοποίησης μιας δημοκρατικής δεσμευτικής συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής της λειτουργίας και για τον εκδημοκρατισμό των δομών της έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί υπηρετώντας τους λαούς της Ευρώπης και να είναι ελκυστική στις κοινωνίες των κρατών-μελών.

Γενικότερα με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα ως προς το προσφυγικό ζήτημα, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις αυξανόμενες τάσεις κατακερματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζουμε την ανάγκη καταπολέμησης του εθνικισμού και ακραίων συμπεριφορών. Προτεραιότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η εγκατάλειψη τιμωρητικών λογικών και πολιτικών περιχαράκωσης και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας δημοκρατικού διαλόγου και συναίνεσης».

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…