Newsroom

Newsroom

Υπάρχουν ακόμη πολλά να δημοσιοποιηθούν, λέει ο πατέρας του Σνόουντεν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει περισσότερα μυστικά να αποκαλύψει και θα πρέπει να παραμείνει στη Ρωσία «για να διασφαλίσει ότι θα…

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει περισσότερα μυστικά να αποκαλύψει και θα πρέπει να παραμείνει στη Ρωσία «για να διασφαλίσει ότι θα ειπωθεί η αληθινή ιστορία», δήλωσε ο πατέρας του.

Ο Λον Σνόουντεν έκανε δηλώσεις στο διεθνές αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη λίγο μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ ύστερα από μία εβδομάδα παραμονής του στη Μόσχα, όπου επισκέφθηκε τον πρώην τεχνικό της NSA.

«Δεν είναι φυγάς. Έχει νομίμως λάβει πολιτικό άσυλο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και ο Τύπος πρέπει να το κατανοήσει και θεωρώ ότι η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται αυτό σε αυτή τη φάση», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν σχετικά με τις μεθόδους της NSA, περιλαμβανομένης της παρακολούθησης μεγάλου όγκου τηλεφωνικών και διαδυκτιακών επικοινωνιών, έχουν προκαλέσει την οργή των συμμάχων των ΗΠΑ -από τη Γερμανία ως τη Βραζιλία.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά να δημοσιοποιηθούν», τόνισε ο πατέρας του συμπληρώνοντας ότι με το να παραμείνει στη Ρωσία, ο γιος τους θα διασφαλίσει ότι θα ειπωθεί η αληθινή ιστορία.