Newsroom

Newsroom

Υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου χρηματίζονταν

Τέσσερις υπάλληλοι του οίκου Ναύτου πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται από κλινικάρχη και συνελήγθησαν έπειτα από εντολή του  οικονομικού  εισαγγελέα …

Τέσσερις υπάλληλοι του οίκου Ναύτου πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται από κλινικάρχη και συνελήγθησαν έπειτα από εντολή του  οικονομικού  εισαγγελέα  Γαληνού Μπρη  και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα  Γιάννη Δραγάτση. Και τα τέσσερα πρόσωπα πιάστηκαν να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ. Η κομπίνα που είχαν στήσει αφορούσε την είσπραξη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον εν λόγω κλινικάρχη για υπηρεσίες που ποτέ όμως δεν έγιναν.

Όπως κατήγγειλε ο κλινικάρχης, προ καιρού εισέπραξε 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Τότε τον πλησίασε υπάλληλος του ταμείου που σήμερα είναι αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας και του πρότεινε να πάρει τα χρήματα εις διπλούν καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά.

Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις αρχές ότι η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος περίπου 500.000 και να καταβάλλει στους  υπαλλήλους  από 250.000 σε δυο ισόποσες δόσεις. Για την υπόθεση μάλιστα επιστρατεύτηκε και ο κοριός της ΕΥΠ ο οποίος κατέγραψε συνομιλίες, ενώ το ραντεβού που κανονίστηκε στη Λεωφ. Θηβών σήμερα το πρωί καταγράφηκε και με κάμερα παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση.

Ήδη συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του ταμείου, μια γυναίκα υπάλληλος μαζί με το σύζυγο της ενώ συνελλήφθη ένας ακόμα υπάλληλος στον οίκο του Ναύτου.

Πηγή capital.gr

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους