Newsroom

Newsroom

"Χωρίς" πιλότους η Τουρκία – Εξαφανισμένοι οι Τούρκοι στο Αιγαίο από την βραδιά του πραξικοπήματος

«Μαχαίρι» έχουν κοπεί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, οι παραβιάσεις και οι παραβάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, από την βραδιά της απόπειρας πραξικοπήματος.

570ccde61dc52451788b469f

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 105 χειριστές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν μέχρι τώρα αποστρατευθεί και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και φυλακιστεί, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων στο στράτευμα από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, όσων θεωρούνται ως συμμετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος ή απλά Γκιουλενιστές.

Τόσο η αποστράτευση των 105 αυτών χειριστών, που σε μεγάλο βαθμό αποτελούσαν την «αφρόκρεμα» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όσο και η αστάθεια που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της ακόμα η Τουρκία, έχει σαν αποτέλεσμα τον μηδενισμό των παραβάσεων και των παραβιάσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ οι τελευταίες εμφανίσεις των τούρκων στο Αιγαίο καταγράφονται στις 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα πριν την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η μόνη εμφάνιση τουρκικού αεροσκάφους στο Αιγαίο έκτοτε είναι μόνο μία περίπτωση, ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας CN-235 που προχώρησε σε παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ξηλώσει επί της ουσίας τον κορμό της πολεμικής αεροπορίας της γείτονος και να προχωρήσει ακόμα και σε κλείσιμο αεροπορικών βάσεων, εξετάζεται από τους αρμόδιους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως προς το τι μπορεί να σημαίνει για τις δυνατότητες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο άμεσο μέλλον .

Το πότε και που μπορεί να επανεμφανιστούν οι τούρκοι στο Αιγαίο είναι κάτι που προς το παρόν δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά δήλωσε στο koutipandoras.gr έμπειρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σίγουρο είναι πως οι αποστρατεύσεις αυτές έχουν «κόψει» τα φτερά στα σχέδια της Άγκυρας για το άμεσο μέλλον στο Αιγαίο

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…