Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ η Αθήνα την Τετάρτη και την Παρασκευή

24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

NewsRoom 28/02/2017 | 08:42

Έτσι, το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα παραμείνουν αύριο ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η απεργία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

«Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011 που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της», δηλώνουν τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες, επισημαίνοντας πως η εν λόγω ρύθμιση θα προκαλέσει τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στο φορέα στερώντας του νόμιμα έσοδα απαξιώνοντάς τον και υπονομεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα του.

Σημειωτέον ότι ο σταθμός “Περιστέρι” του μετρό θα παραμείνει κλειστός και την Πέμπτη, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση του συστήματος αποδοχής ηλεκτρονικού εισιτηρίου.