Newsroom

Newsroom

"Χιονοστιβάδα" κατηγοριών για τη διαχείριση του Καϊμακτσαλάν

Χιονοστιβάδα οι κατηγορίες από τον εισαγγελέα για δύο πρώην προέδρους της νομαρχιακής επιχείρησης που διαχειριζόταν το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν σύμφωνα με την efsyn.gr . Φέρεται ότι ζημίωσαν τον φορέα πάνω από 850 χιλιάδες ευρώ και ζητείται η παραπομπή τους στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

57ab2b871dc52430578b4abd

Η υπόθεση αφορά οικονομικές ατασθαλίες της περιόδου 2005-2009 στην πρώην Αμιγή Νομαρχιακή Επιχείρηση Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης Πέλλας (ΕΥΡΩΑΠ), η οποία είχε την ευθύνη διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.

Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκονται ο πρόεδρος της περιόδου 2005-2007 και ο διάδοχός του (έως το 2009), για τους οποίους ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη. Τους κατηγορεί ότι ζημίωσαν τα οικονομικά της ΕΥΡΩΑΠ, ο πρώτος με το ποσό των 128.298,53 ευρώ και ο δεύτερος με 735.711,35 ευρώ.

Απιστία κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση

Ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν για απιστία κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο κατηγορούμενος με το μεγαλύτερο ποσό, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι κατηγορίες και για τους δύο είναι σε συνδυασμό με τον νόμο 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας ζητεί να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν μετά την απολογία στον ειδικό ανακριτή Εδεσσας. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να αποφανθεί σχετικά τις επόμενες εβδομάδες.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…