Ξεσηκωμός στην Χίο για την υπερδομή-φυλακή στον κόλπο του Θόλους (video)

Ο υπ. Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης προωθεί το έργο υπερφυλακής προσφύγων στο Χίο  και στέλνει πλοίο με ΜΑΤ για την εγκατάσταση της όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

d40914ee3ce8db463b98d2cc096873ab

Αντιδράσεις  φέρνει στη Χίο η εκπεφρασμένη πρόθεση του υπ. Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη, στην απόβαση  με ΜΑΤ και μηχανήματα για να στήσει την υπερφυλακή προσφύγων στο Θόλος. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, την παραμονή των Φώτων, ναύλωσε το πλοίο «Πελαγίτης» (Αειναύτης), στο οποίο φέρεται να έχουν φορτωθεί μηχανήματα, δύο μπουλντόζες και πέντε φορτηγά, για την έναρξη των εργασιών στο Θόλος.

Πρόκειται για την περιοχή όπου προορίζεται να κατασκευαστεί μια τεράστια φυλακή προσφύγων και μεταναστών υλοποιώντας την άθλια ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων και της αποτροπής των προσφύγων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, το πλοίο καταφθάνει στο λιμάνι των Μεστών ανήμερα των Φώτων, τα χαράματα στις 2.30πμ. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος politischios.gr,  οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν τόσο στο λιμάνι των Μεστών όσο και στο λιμάνι της Χίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία της δομής, με την αστυνομία όμως να ετοιμάζεται να σπάσει το μπλόκο. 

 Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφερειακή Αρχή και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου,  θα μεταβεί στις 4 τα ξημερώματα στο λιμάνι των Μεστών στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, την ώρα που θα αποβιβάζονται τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας. 

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ

«Η κυβέρνηση διαλέγει τώρα να στήσει ρατσιστικά στρατόπεδα στα νησιά, όπως αυτό τώρα στο Θόλος, για να αποπροσανατολίσει την οργή από την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας που μετρά 21.000 νεκρούς. Δεν δίνει λεφτά για να φτιαχτούν ΜΕΘ, για να προσληφθεί προσωπικό στα νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για να σπάσουν τα τμήματα στα σχολεία και υποχρεώνει όλο τον κόσμο να πληρώνει πανάκριβα τεστ για να γεμίζουν κέρδη οι πολυεθνικές εταιρίες. Σπαταλά όμως δισεκατομμύρια για να φτιαχτούν φυλακές προσφύγων στα νησιά, φράχτες, για αγορές Ραφάλ και για φρεγάτες.

Η Χίος και τα άλλα νησιά είναι νησιά της αλληλεγγύης και της αντίστασης. Στα νησιά εργάτες και εργάτριες, ψαράδες, αγρότες, εργαζόμενοι στο Τουρισμό δίνουν μάχη επιβίωσης ενάντια στην πολιτική Μητσοτάκη που τα χαρίζει όλα στους μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου και τους βαρώνους της τουριστικής βιομηχανίας. Τα νησιά δεν θα γίνουν ορμητήρια ρατσισμού και μίσους κατά των προσφύγων του Μητσοτάκη και του Μηταράκη για να συσπειρώνει η ΝΔ το ακροδεξιό και φασιστικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής.

Δεν θέλουμε να μετράμε άλλους νεκρούς ναυαγούς, γυναίκες και βρέφη στο βωμό της πολιτικής της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο. Στις μέρες των Χριστουγέννων τριάντα πρόσφυγες πνίγηκαν. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού.

Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες, να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αν έρθουν οι πρόσφυγες στις πόλεις και στις γειτονιές και όχι να εγκλωβίζονται στα νησιά. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Αυτοί που πρέπει να τα μαζεύουν και να μας αδειάσουν την γωνιά είναι η ίδια η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των εταιριών και των πλούσιων φίλων τους».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή