Newsroom

Newsroom

«Ξεπαρθενών»: Σάλος με την ταινία που δείχνει γκέι ζευγάρι να κάνει σεξ στην Ακρόπολη

Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Θα είναι ανοιχτά διαθέσιμη στο διαδίκτυο προς όλα τα άτομα, τις ομάδες και τους χώρους που ενδιαφέρονται να τη δουν και να την προβάλλουν

5406660

Τεράστιος σάλος ξέσπασε στα social media με την ταινία μικρού μήκους που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η ταινία με το όνομα «Ξεπαρθενών» έχει προκαλέσει ήδη μαζικές αντιδράσεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν εξηγήσεις ακόμα και από το Υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με το πως κατάφερε η παραγωγή να γυρίσει μια τέτοια ταινία σε ένα σημείο παγκόσμιας πολιτισμικής αναφοράς. 

Το σενάριο του «Ξεπαρθενών»

Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες.

Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης. Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός. Ένα πλάνο αρχικά κάπως τυχαίο που οδηγεί σε μία ταινία μικρού μήκους. Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Θα είναι ανοιχτά διαθέσιμη στο διαδίκτυο προς όλα τα άτομα, τις ομάδες και τους χώρους που ενδιαφέρονται να τη δουν και να την προβάλλουν.

Σπύρος Μπιμπίλας για «Ξεπαρθενών»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος με την ταινία σε δηλώσεις που έκανε στο «Πρωινό»: «Εγώ όπως το είδα δεν το θεωρώ ακτιβιστική πράξη, το θεωρώ βλακεία. Δείχνει όμως ότι είναι ελλιπής και η φύλαξη του βράχου. Φαντάζομαι ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ψάξει να βρει πώς έγινε αυτό και να αποδώσει ευθύνες».

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…