Newsroom

Newsroom

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς

Από αύριο (Παρασκευή 17 Ιουλίου) έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου θα μπορούν οι γονείς παιδιών και βρεφών να υποβάλλουν αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία των τέκνων τους τη σχολική χρονιά 2020-2021 σε δομές παιδικής φροντίδας (παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ)   

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 2 1

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (eetaa.gr). Η είσοδος θα γίνεται με κωδικούς taxisnet.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 279 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ισόποσους με πέρσι πόρους, κάτι που σημαίνει ότι οι προς χορήγηση επιταγές εισόδου (vouchers) σε δικαιούχους αντιστοιχούν σε περίπου 155.000 παιδιά. Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και τον έλεγχο των αιτημάτων, θα ακολουθήσει περιθώριο για τυχόν ενστάσεις από πλευράς γονέων και τα τελικά αποτελέσματα υπολογίζεται να εκδοθούν περίπου στις 20 Αυγούστου. Οι τελικοί δικαιούχοι που θα λάβουν τα vouchers θα επιλέξουν οι ίδιοι τη δομή που επιθυμούν.

Νεότερη πρόσκληση αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς για γονείς δημόσιους υπάλληλους. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζόμενων γονέων θα αξιοποιηθούν 30 εκατ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με τη δωρεάν φιλοξενία περίπου 15.000 παιδιών σε παιδικές κοινωνικές δομές.

Πηγή:Efsyn

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…