Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή φλόγα (φωτογραφίες)

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής…

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπουδαία διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη τον ερχόμενο Φεβρουάριο ξεκίνησε, όπως και η λαμπαδηδρομία που θα περάσει σήμερα από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο, την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.

Ο 18χρονος Έλληνας πρωταθλητής του σκι, Γιάννης Αντωνίου, ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο σταρ του χόκεϊ στον πάγο, Άλεξ Οβέτσκιν που αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι να ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.




Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…