Ξεκίνησε η πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Το μεσημέρι αρχίσε η πορεία στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στον απόηχο των επεισοδίων της Πέμπτης, με αφορμή την απόφαση…

panekpaideytiko syllalitirio to mesimeri sta propylaia

Το μεσημέρι αρχίσε η πορεία στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στον απόηχο των επεισοδίων της Πέμπτης, με αφορμή την απόφαση να κλείσουν τα κτήρια του ΕΚΠΑ στο κέντρο, αλλά και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ισχυρά είναι τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία. Μία διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται μπροστά από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στους γύρω δρόμους.
Στην κινητοποίηση, που ξεκίνησε με τη συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια, συμμετέχουν διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων και η ΟΛΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φοιτητές.
Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τετάρτης έκλεισαν οι πόρτες της Νομικής, της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, ενώ με αίτημα των πρυτανικών αρχών, δυνάμεις της αστυνομίας ανέλαβαν την περιφρούρηση των κτηρίων εξωτερικά.

Η παρουσία των ΜΑΤ έξω από τη Νομική Σχολή προκάλεσε την αντίδραση περίπου 60 φοιτητών που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο χθες το πρωί. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια, ενώ δύο φοιτητές κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν αναίτια επίθεση από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ της Πέμπτης γύρω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές.


Υπό κατάληψη το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη παραμένει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έπειτα από απόφαση των Συλλόγων Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την εκπαιδευτική πολιτική, αλλά και για την απόφαση να κλείσουν οι πόρτες της Νομικής Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ. Παράλληλα, ζητούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου κάτι που όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Θόδωρος Λαόπουλος, αντίκειται στον ισχύοντα νόμο.
«Στη Σύγκλητο και σε όλα τα διοικητικά όργανα συμμετέχουν μόνο τα μέλη αλλά έχουμε ενημερώσει τους φοιτητές ότι μπορούν να έρχονται, να μας ενημερώνουν για τα αιτήματά τους και μετά να φεύγουν», εξήγησε συγκεκριμένα ο κ. Λαόπουλος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη