Ξεκίνησε με "ξηλώματα" ο…σαρωτικός ανασχηματισμός

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου προς τα στελέχη που αποχωρούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,…

sam ven

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου προς τα στελέχη που αποχωρούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τον ανασχηματισμό φεύγουν από την κυβέρνηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι κλήσεις προς τα πρόσωπα που θα εισέλθουν στην κυβέρνηση. Η προσοχή όλων παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν αποκλείεται «σπάσιμο» του ΥΠΟΙΚ. Η ανακοίνωση του νέου σχήματος αναμένεται λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Η αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο κορυφώνεται, καθώς μέσα στις επόμενες δυο ώρες το πολύ υπουργοί, βουλευτές και στελέχη περιμένουν τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ενημερωθούν για την είσοδό τους στην κυβέρνηση, την παραμονή τους, την μετακίνησή τους ή την έξοδό τους από αυτή. Ηδη, το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ έχει πάρει θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και ο γραμματέας της κυβέρνησης Φώτης Καϋμενάκης ετοιμάζει τα τυπικά έγγραφα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατόπιν συσκέψεων και συνεννοήσεων όλες τις προηγούμενες ημέρες, τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τους στενούς του συνεργάτες έχει συμπληρώσει όλα, ή σχεδόν… όλα, τα κομμάτια του παζλ του πολυαναμενόμενου ανασχηματισμού.

Αυτοί που αγωνιούν

Ερώτημα παραμένει η παραμονή των Άδωνι Γεωργιάδη,  Πάνου Παναγιωτόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην κυβέρνηση, ενώ εκτός φαίνεται ότι οδηγούνται ο Γιάννης Βρούτσης και ο Αθανάσιος Τσαυτάρης. Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τον Κωστή Χατζηδάκη… που καλοβλέπει την θέση του ευρωπαίου Επιτρόπου, ενώ κουστούμι για νέος «Τσάρος» της Οικονομίας φαίνεται πως προβάρει ο καθηγητής Νίκος Οικονομίδης.

Οι υπό μετακίνηση υπουργοί

Αν και όλα δείχνουν ότι παραμένουν εντός της κυβέρνησης, πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρεται σε πιθανή μετακίνηση σε άλλα υπουργεία για τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Δένδια και Γιάννη Μιχελάκη.  Τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο επίσης για μετακίνηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και υπουργοποίηση των Μάκη Βορίδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Πάρι Κουκουλόπουλου. Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναμένεται να εισέλθει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ προς αξιοποίηση θεωρούνται και οι Παντελής Καψής, Συλβάνα Ράπτη αλλά και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από το στρατόπεδο της ΝΔ στην κυβέρνηση φαίνεται να εισέρχονται οι Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ πολύ κοντά στην υπουργοποίηση φαίνεται ότι είναι και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Νίκη Τζαβέλλα, αλλά και η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Οι αμετακίνητοι υπουργοί

Σύμφωνα με όλα όσα δείχνουν οι έως τώρα πληροφορίες αμετακίνητοι από τις θέσεις τους θεωρούνται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…