Newsroom

Newsroom

Ξεκάθαρη «δέσμευση» από Μιχαηλίδου: Όσοι συνεχίζουν να αρνούνται τον εμβολιασμό θα απολύονται

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση - Σε πρώτη φάση η «απειλή» αφορά τους εργαζόμενους σε δομές υγείας

Για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι με τον πιο επίσημο τρόπο, το ενδεχόμενο απολύσεων για όσους αρνούνται τον εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση, δια στόματος Δόμνας Μιχαηλίδου, κάνει ξεκάθαρα λόγο για απόλυση όσων αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν ακόμη και αφότου μπουν σε αναστολή εργασίας.

Η υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN, τόνισε πως:«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν… Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…».

Προς το παρόν φαίνεται πως οι «απειλές» αφορούν τους εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί εάν οι απολύσεις θα ισχύσουν και για τους υγειονομικούς ή αν θα δούμε και «επέκταση» του μέτρου.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», σημείωσε η Δ. Μιχαηλίδου και συνεχίζοντας δήλωσε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

assassin

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να είναι ο δράστης πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς…

Όλγα Βλαχοπούλου: Διαγνώστηκε με καρκίνο η γνωστή στιχουργός – Η ανάρτηση της στα social media

Καταγραφή 28

Όλγα Βλαχοπούλου: Διαγνώστηκε με καρκίνο η γνωστή στιχουργός – Η ανάρτηση της στα social media

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου με μια μακροσκελή ανάρτηση αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο στο στήθος