Ρένα Κουβελιώτη: Τα σχόλια που δέχθηκε μετά την επίθεση «λένε» μια μεγάλη αλήθεια για τη δημοσιογραφία

Άραγε αυτό είναι το τίμημα της... κανονικής δημοσιογραφίας;

Κουβελιώτη 1

Σοκ έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο η άγρια επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Κουβελιώτη, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, που είχε ως αποτέλεσμα η ίδια να τραυματιστεί σοβαρά και να φορέσει κολάρο.

Η δημοσιογράφος του Alpha απ’ την πλευρά της, μέσω μιας δημοσίευσης επισήμανε ότι θα συνεχίσει με κολάρο ή μη τη δουλειά της, με τα σχόλια συμπαράστασης να είναι εκατοντάδες.

Βέβαια, τα σχόλια πέρα από ευχές περιείχαν και μια τεράστια αλήθεια για τη δημοσιογραφία στη χώρα μας, καθώς αρκετοί ανέφεραν ότι αυτό είναι το τίμημα της… κανονικής μορφής της συγκεκριμένης δουλειάς στη χώρα μας, θέτοντας τους πάντες αντιμέτωπους με μια ζοφερή πραγματικότητα.

Επίσης, αρκετά έλεγαν ότι ακόμα και η μικρή αποκάλυψη της αλήθειας κάνει κακό σε ορισμένους, ενώ άλλοι τόνισαν ότι η δημοσιογραφία νοσεί και την παρότρυναν να συνεχίζει ακόμα και με κολάρο.

«Με μια λαβή γύρισε το χέρι μου πίσω»

Η Ρένα Κουβελιώτη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου προβλήθηκαν σχετικές εικόνες και βίντεο από το σοκαριστικό περιστατικό.

Φορώντας κολάρο στον λαιμό η κ. Κουβελιώτη είπε ότι έκανε ρεπορτάζ για εργασίες σε αυθαίρετο εργοτάξιο, με έναν άνδρα να κάνει οξυγονοκόλληση δίπλα σε ξερά χόρτα.

Μαζί με έναν οπερατέρ του ALPHA προσέγγισαν τον συγκεκριμένο άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες και τότε δέχτηκαν επίθεση.

Όπως ανέφερε η Ρένα Κουβελιώτη, ο εικονολήπτης απέφυγε την επίθεση, ωστόσο η ίδια δέχτηκε χτυπήματα από τον άγνωστο άνδρα.

Ειδικότερα, τόνισε ότι τής έκανε λαβή και τής γύρισε το χέρι, με αποτέλεσμα να προκληθεί οίδημα στην κλείδα, καθώς και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα.

«Πρόκειται για αυθαίρετες εργασίες, ένα αυθαίρετο εργοτάξιο και πρέπει να ληφθούν μέτρα και να γίνουν έλεγχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξιστορώντας την επίθεση εναντίον της, σημείωσε: «Πλησιάσαμε τον συγκεκριμένο κύριο, και στην ερώτηση με τίνος άδεια γίνονται οι εργασίες δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση. Με μια λαβή γύρισε το χέρι μου πίσω προκαλώντας οίδημα στην κλείδα και κακώσεις στον αυχένα. Χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας γιατί κρύφτηκαν σε συγκεκριμένο σπίτι που θα δείτε αύριο το μεσημέρι.

Χρειάστηκε παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και αύριο θα γίνει το δικαστήριο που θα μας πει για ποιον κύριο δουλεύει. Με μήνυσαν και εμένα για ψευδή καταμήνυση. Ο χώρος που για τον κύριο είναι ιδιωτικός έχουμε έγγραφο που δείχνει ότι είναι κοινόχρηστος. Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται».

Τελικά ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Αποκάλυψε επίσης ότι δέχτηκε και η ίδια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο χώρος στον οποίο εκτελούνταν εργασίες είναι κοινόχρηστος, αν και το άτομο που επιτέθηκε στην ίδια και τον εικονολήπτη ισχυρίζεται ότι είναι ιδιωτικός.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην εντατική ο Δημήτρης Σταρόβας – Υπέστη εγκεφαλικό

Αυτοκτόνησε ο Ερμής Καραγιάννης – Πρώην παίκτης του GNTM (video)

Τεντόγλου: «Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν – Μετά τον αγώνα είμαι σαν πεθαμένος» (Video)

Σταμάτης Κραουνάκης: Αποκάλυψε τα πρόσωπα που θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές

 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…