Newsroom

Newsroom

"Χαστούκι" εκατομμύριων ευρώ σε Sony, Panasonic και Sanyo από Κομισιόν – Πώς τη "γλίτωσε" η Samsung

Σε 166 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται συνολικά τα πρόστιμα που επέβαλε η Κομισιόν σε Sony, Panasonic και Sanyo. Αν και στο κατηγορητήριο περιλαμβανόταν και η νότιο - κορεατική Samsung, η εταιρία τη «γλίτωσε».

58501b9f1dc52410748b4611

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν αποφάσισε να επιβάλει το πρόστιμο των 166 εκατ. ευρώ στις παραπάνω εταιρίας, καθώς αποφάνθηκε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως οι τρεις Ιαπωνικές εταιρείες για το διάστημα από το 2004 μέχρι το 2007 είχαν προχωρήσει σε μυστική μεταξύ τους συμφωνία προκειμένου να πωλούν σε εξαιρετικά υψηλές και σταθερές τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Πιο αναλυτικά, η Κομισιόν αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 29,8 εκατ. Ευρώ στη Sony, 38,9 εκατ. Ευρώ στην Panasonic και 97,1 εκατ. Ευρώ στη Sanyo.

Σημειώνεται πως η Sanyo το 2009 εξαγοράστηκε από την Panasonic η οποία και καλείται να καταβάλει η ίδια το συγκεκριμένο ποσό.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον περιστατικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι το ότι αρχικά στο κατηγορητήριο περιλαμβανόταν και η Samsung, όμως απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες καθώς ήταν εκείνη που προέβη στις αποκαλύψεις.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη