Newsroom

Newsroom

Το… ξανασκέφτονται οι Γάλλοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μόνο το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα του ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση…

france eu

Μόνο το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα του ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA/BFMTV/Groupe Nice-Matin που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Το ποσοστό είναι σταθερό σε σχέση με πέρυσι (52%), όμως πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 2004 (67%).

Για το 42% των Γάλλων το γεγονός ότι η χώρα τους ανήκει στην Ε.Ε. είναι «μάλλον θετικό» και για το 9% «πολύ θετικό». Αντίθετα, το 28% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι «μάλλον κακό» και το 10% «πολύ κακό», ενώ ένα 11% δεν απάντησε.

Ο σκεπτικισμός απέναντι στην Ε.Ε. είναι μεγαλύτερος μεταξύ των εργατών, με ποσοστό μόνο 30% να εκτιμά ότι είναι θετική η παρουσία της χώρας στην Ένωση. Αντίθετα, η υποστήριξη προς την Ε.Ε. είναι μεγαλύτερη μεταξύ των στελεχών εταιρειών (78%) και των συνταξιούχων (62%).

Το βασικό συναίσθημα που προκαλεί η Ε.Ε. είναι για σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες είναι η ανησυχία (48%), ενώ μόνο το 18% δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ένωση και το 2% ότι είναι «ενθουσιώδες», με το 13% να είναι «αδιάφορο» και το 10% «εχθρικό» προς την ΕΕ.