Ξαφνικό «ξήλωμα» στην ΕΛ.ΑΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς ξηλώνονται  αξιωματικοί που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα και τις ανθρωποκτονίες,  με απόφαση του αρχηγού  Κωνσταντίνου  Σκούμα

5037236

Ξαφνικές αλλαγές στην Ασφάλεια Αττικής φαίνεται ότι αποφάσισε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς απομακρύνει τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και τον επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόκειται για απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια εξήγηση για αυτή την αιφνίδια εξέλιξη. Οι Μετακινήσεις αφορούν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για έμπειρους αξιωματικούς που  χειρίζονταν το σύνολο των εκτελέσεων που συνδέονται με την Greek Mafia, όπως και την γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, καθώς επίσης και την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αξιωματικοί θα μετακινηθούν (για υπηρεσιακούς λόγους)  σε υπηρεσίες του αρχηγείου, ενώ ο επικεφαλής του Εκβιαστών θα μετακινηθεί στο τμήμα Μεταγωγών.  Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις ήρθαν μετά τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας για τη «δυστοκία» που παρατηρήθηκε στο χειρισμό της εγκληματικότητας, καθώς δεν έχει εξιχνιάσει ούτε μία από τις 26 δολοφονίες στο χώρο της ελληνικής μαφίας που έχουν λάβει χώρα από το 2017 έως σήμερα, με τελευταία αυτή του Γιάννη Σκαφτούρου. Την ίδια στιγμή η  ΕΛ.ΑΣ  φέρει στις πλάτες της το βαρύ φορτίο της μη εξιχνίασης της δολοφονίας του Γ.Καραϊβάζ με την Κομισιόν να ζητάει επανειλημμένα εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, αφήνοντας έκθετο και τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Τάκη θεοδωρικάκο ο οποίος  είχε πει σε δηλώσεις του τον Μάρτιο,  για  πάταξη της εγκληματικότητας,  ότι μειώθηκε  κατά 30%  το τελευταίο εξάμηνο

Ερωτηματικό πάντως προκαλεί ότι  οι αλλαγές αυτές έρχονται την ώρα που έγιναν και οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΕΥΠ με αποκορύφωμα εκείνη του Θ. Κουκάκη.  

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη