Newsroom

Newsroom

Wingsuit flying: Δείτε εικόνες που κόβουν την ανάσα από το πλέον extreme sport (videos)

Γνωστοί οι λάτρεις του αθλήματος ως birdmen (άνθρωποι – πουλιά), που φορούν την λεγόμενη «wingsuit» (στολή με φτερά) και πραγματοποιούν…

wingsuit series

Γνωστοί οι λάτρεις του αθλήματος ως birdmen (άνθρωποι – πουλιά), που φορούν την λεγόμενη «wingsuit» (στολή με φτερά) και πραγματοποιούν εντυπωσιακά άλματα ελεύθερης πτώσης που φαντάζουν δύσκολο να συγκριθούν μαζί τους με οποιοδήποτε άλλο extreme sport για το μέγεθος της έκρηξης αδρεναλίνης που βιώνουν.


Πτώσεις από τα 3.500 μέτρα και ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 400 χ.α.ώ.

Στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι οι ταχύτητες της τάξης των 200 χλμ. την ώρα που επιτυγχάνονται με τη «στάση του βάτραχου» και αυτές των 400 χλμ. που «πιάνουν» οι προχωρημένοι αλεξιπτωτιστές που πέφτουν head down (δηλαδή κάθετα με το κεφάλι προς τα κάτω). Το συνηθισμένο ύψος από το οποίο γίνονται οι ρίψεις είναι τα περίπου 3.500 μέτρα (11.000 πόδια). Ο αλεξιπτωτιστής ανοίγει τον κύριο θόλο στα 1.000 μ. (3.000- 4.000 πόδια) ή στα 1.500 μ. (5.000 πόδια) προκειμένου για αρχάριους.


Βόλτα στον αέρα

Σε ό,τι αφορά το wingsuit, το εντυπωσιακότερο ίσως στοιχείο είναι το γεγονός ότι μπορεί να πετύχει κάθετη ταχύτητα έως 40 χλμ. την ώρα, την ίδια στιγμή που η οριζόντια ταχύτητα μπορεί να φθάσει τα 150 χλμ. την ώρα, να πραγματοποιήσει δηλαδή την ιδανικότερη, ίσως, ανεμοπορία.

Ο πρώτος Έλληνας που το 2009 έκανε wingsuit στην Ελλάδα ήταν ο μηχανικός μοτοσικλετών Αντρέας Αβδελίδης. Το 2005 οι Γιάννης και Μαρία Λυκάκη είχαν κάνει ανάλογες πτήσεις στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Σε διεθνές επίπεδο, σκαπανέας του σπορ υπήρξε ο Γάλλος Πατρίκ Ντε Γκαγιαρντόν.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που ακολουθούν που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα:

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…