Newsroom

Newsroom

"Wild Duck": Ένα υπαρξιακό θρίλερ για την παραβίαση της ιδιωτικότητας

Γιάννης Σακαρίδης

wild duck1

Ο Γιάννης Σακαρίδης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το “Wild Duck”, μία ταινία με πρωτότυπο θέμα, όπου η Θέμις Μπαζάκα, χαρίζει μία εξαιρετική ερμηνεία. Ο Γιάννης Σακαρίδης είναι γνωστός για την εξαιρετική δουλειά του στο μοντάζ στην ταινία “Ο Βασιλιάς” του Νίκου Γραμματικού.

Ένας άνδρας πνιγμένος στα χρέη ο Δημήτρης (Δημήτρης Λογοθέτης) κλείνει την επιχείρηση του και ανεβάίνει στη Βόρεια Ελλάδα για να πουλήσει τα χωράφια του και να γλιτώσει από τον τοκογλύφο (Γιάννη Στάνκγλου) που τον εκβιάζει. Ένας φίλος του ο Νίκος (Γιώργος Πυρπασόπουλος) του προτείνει να εμπλακεί σε μία έρευνα για πιθανές υποπλοκές και να διερευνήσουν μαζί ένα σκάνδαλο. Γρήγορα ανακαλύπτει ένα δίκτυο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει στηθεί στο οροφοδιαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, η γνωριμία του με την Παναγιώτα (Θέμις Μπαζάκα) αποδεικνύεται καθοριστική, καθώς εκείνη κατοικεί ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα που βρίσκεται η κεραία των υποκλοπών και πιθανότατα για αυτό το λόγο πάσχει από καρκίνο. Σ’ ένα ταξίδι αυτοπροσδιορισμού στη γενέτειρά του (Σκύδρα), ο ήρωας προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη του ελευθερία, καθώς συνειδητοποιεί πόσο βίαιη είναι η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.  

wild duck2

Η ταινία προβλήθηκε στο περασμένο φεστιβάλ του Τορόντο και έχει περάσει από πολλά διεθνή φεστιβάλ, προτού καταλήξει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Ένα κοινωνικό δράμα που εμβαθύνει στις ζωές των πρωταγωνιστών, με στοιχεία κατασκοπευτικού θρίλερ. Η ιστορία θυμίζει τα πραγματικά γεγονότα του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2005. Υπέροχη φωτογραφία και μουσική, εξαιρετικές οι σκηνές από τα εξωτερικά γυρίσματα. Η ταινία αφήνει υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες δουλειές του σκηνοθέτη στο μέλλον.

Το «Wild Duck» αφηγείται τις εσωτερικές ιστορίες ανθρώπων με φόντο τον κερδοσκοπικό ρόλο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που αψηφούν τις ζωές, την ηθική και τα όρια εισβάλλοντας στις ζωές των ανθρώπων. Η ταινία εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα, αλλά εξελίσσεται με εργαλείο τη μυθοπλασία.

Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιαν Φόγκελ συν σκηνοθέτης του «Wasted Youth», ενώ την παραγωγή υπογράφουν ο Γιάννης Φράγκος και η Athens Filmmakers’ Coop.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Πληροφορίες:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Σακαρίδης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιάννης Σακαρίδης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Στάνκογλου, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιάννης Σταμπουλτζής
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88′

Πού παίζεται;

Αμπελόκηποι
ΔΑΝΑΟΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 18:40,20:40,22:40

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως