Newsroom

Newsroom

Βρέθηκαν αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

Eίκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες κι ανάμεσα σε άλλα…

neruda

Eίκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες κι ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, τα ποιήματα ανακαλύφθηκαν από ανθρώπους του “Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα” οι οποίοι συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή για τις ανάγκες καταλόγου. Όπως ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Νερούδα.

Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται γύρω στο 1950.

Ο Νερούδα, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.

Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα– η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται “Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα” και κυκλοφόρησε το 1924– όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις. 

Τα ποιήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 2 ακόμη έργα που βρέθηκαν μετά το θάνατό του, μια ποιητική συλλογή από όταν ήταν νεαρός που ανακαλύφθηκε το 1980 και κάποια ακόμη ποιήματα της παιδικής του ηλικίας, που βρέθηκαν το 1996. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…