Newsroom

Newsroom

"Βρείτε τα μεταξύ σας" λέει σε ΣΕΒ και ΓΣΕΕ ο πρωθυπουργός

Πετάει το μπαλάκι σε ΣΕΒ – ΓΣΕΕ ο Γ. Παπανδρέου για τις συμβάσεις. Ζητούμενο οι ευρύτερες συναινέσεις σε θέματα κοινωνικής,…

Πετάει το μπαλάκι σε ΣΕΒ – ΓΣΕΕ ο Γ. Παπανδρέου για τις συμβάσεις. Ζητούμενο οι ευρύτερες συναινέσεις σε θέματα κοινωνικής, οικονομικής και εργασιακής πολιτικής.
Συμφωνία συνδικαλιστών και εργοδοτών για το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων επιθυμεί ο πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κάθε προσπάθεια των κοινωνικών εταίρων να βρουν λύση από κοινού, θα χαίρει τις προσωπικής του στήριξης. Χαρακτήρισε, ωστόσο, ασφυκτικό το πλαίσιο στο οποίο καλούνται να κινηθούν.

“Είναι σημαντικό σε θέματα κοινωνικής, οικονομικής και εργασιακής πολιτικής να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε ευρύτερες συναινέσεις”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παρουσίασε ως σημαντική εξέλιξη την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι δεν είναι χαριστική πράξη, αλλά επιβράβευση των προσπαθειών της χώρας. “Η εικόνα της Ελλάδας βελτιώνεται ραγδαία, παντού πια”, υποστήριξε.

Όσον αφορά στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αν το έλειμμα του 2009 ήταν στο 6% του ΑΕΠ, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση Καραμανλή, σήμερα θα είχε μηδενιστεί.

“Δεν εφησυχάζουμε”, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι το 2011 θα είναι χρονιά μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2010 θα πρέπει να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο κρίσιμα νομοσχέδια.

Χαρακτήρισε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 μάχη για να πειστούν οι πολίτες ότι το σχέδιο που εφαρμόζεται οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και χτίζει μια καλύτερη Ελλάδα.

Στόχος η προσέλκυση ξένων φοιτητών

Με αφορμή τις πρόσφατες επισκέψεις του στη Λιβύη και στο Καζακστάν, για τις συνόδους κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής και του ΟΑΣΕ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει τόπο σπουδών για τα μέλη της αναδυόμενης μεσαίας τάξης στην Αφρική, στη Ρωσία και στην κεντρική Ασία.

“Η χώρα μας σήμερα, σ’ αυτό τον τομέα, είναι τραγικά πίσω, λόγω του κλειστού συστήματός μας”, δήλωσε, επισημαίνοντας ότι η προσέλκυση ξένων φοιτητών είναι εκ των βασικών λόγων αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.
http://www.enet.gr

Συνεδριάζει σήμερα η ΓΣΕΕ

gsee 2 thumb mediumΣυνεδριάζει σήμερα το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκειμένου να συζητηθούν «όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους» και να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL (Πειραιώς 1 Ομόνοια) και στο Γενικό συμβούλιο μετέχουν τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και οι πρόεδροι η οι αναπληρωτές των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών της χώρας.

Η σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργοδότες όσον αφορά στις προωθούμενες εργασιακές αλλάγές.

Ωστόσο ο κ. Παναγόπουλος επιμένει πως δεν υπάρχει συμφωνία και παράλληλα, εμφανίζεται να διεκδικεί σαφείς όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα υπογράφονται οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Επίσης όπως δήλωσε, διεκδικεί η απόφαση για την υπογραφή των ειδικών συμβάσεων να αφήνεται στην ευχέρεια των σωματείων και όχι μεμονωμένων ατόμων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση.

Χθες ο κ. Παναγόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις αποτελεί η επέκτασή τους ως υποχρεωτικές για όλους.

Επιπλέον στην επιστολή χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο το ποσοστό μείωσης των μισθών που προτείνεται από τις εργοδοτικές οργανώσεις και προσδιορίζεται σε 12%.
http://www.enet.gr

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…